6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Glasovirski poklon Slomškovem letu

Pevke Vokalne skupine Glasovir, so zadnjo majsko sredo, pričarale čudovit večer v šentjurski farni cerkvi. Koncertu, ki je sodil v sklop praznovanj Slomškovega leta so nadele ime Ključ do krščanske omike. Na koncertu so se poleg Vokalne skupine Glasovir pokazali tudi učenci orgelskega oddelka Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, ki jih vodi Simon Jager, ki se je izkazal s svojo skladbo na orglah – Fuga v D-molu.

Glasovirke so upravičile sloves najboljše vokalne skupine na šentjurskem, saj so že nekaj let zapored predlagane iz območne revije na regijski nivo. Kvaliteta in teža programa sta bila na zelo zavidljivi ravni, kar pa je zagotovo posledica trdega dela pevk. Na njihovem repertuarju so se znašle tako pesmi J. Močnika, Gallusa, Slomška in drugi spladateljev, vse pa so imele rdečo nit pobožno vsebino. Umetniški vodja Vokalne skupine Glasovir je Simona Zdolšek.

Glasovirke 10. junija pripravljajo še nov – tradicionalni koncert Večer pod Ipavčevo lipo, kjer se bodo predstavile z precej spremenjenim programom.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več