27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Goričanom dvojna balinarska zmaga

Gorica pri Slivnici, 29. april 2017 – Letos mineva sedem let, odkar je preminul Martin Cmok st., velik aktivist v kraju ter ustanovitelj ali predsednik v več društvih, med njimi čebelarskega, vinogradniškega, gasilskega, krajevne skupnosti … Leto kasneje je Balinarski klub Gorica pri Slivnici v njegov spomin prvič organiziral Cmokov memorial, ki je tako v domačem, kot tudi v gostujočih klubih postal obvezen del tekmovalnega programa.

Na začetku je udeležence pozdravil občinski svetnik Alojz Recko, prvi balinčki pa so se po progi skotalili že kmalu po deveti uri. Vseskozi so zagrete tekmovalce z dobrotami krepčale domače gospodinje, med turnirjem pa se je na prizorišče zbralo tudi veliko opazovalcev. Ob koncu turnirja, ki mu je tokrat prizaneslo tudi vreme, je zbranim nekaj svojih spominov na pokojnega Cmoka podal predsednik PGD Slivnica pri Celju Milenko Tanšek ter skupaj s svojo vnukinjo Doro Košak, s katero nadaljujejo dedkovo tradicijo čebelarstva, podelil pokale. Šesto mesto so zasedli balinarji iz Rogaške Slatine, na peto mesto so se prebili Štorčani, četrto mesto je pripadlo Šmarju pri Jelšah, na tretje mesto so se zavihteli Šentjurčani, najvišji stopnički pa sta pripadli domačinom: drugo mesto so si priborili člani BK Gorica pri Slivnici ter prvo mesto sekcija Društva upokojencev Gorica pri Slivnici, katerih vitrino bo sedaj krasil tudi prehodni pokal. Turnir so zaključili ob kosilu in pogledih na nadaljnja srečanja. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Memorialni turnir v balinanju v spomin prijatelju  

Jure Godler

Memorial v odbojki posvečen Simonu in Sebastjanu

Tjaša Ferlež

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Šentjurski balinarji tretji v drugi ligi Zimske lige

Milenka Blažević

Zmaga na jesenskem turnirju balinarjem Gorice pri Slivnici

Milenka Blažević

Na Cmokovem memorialu nepremagljivi domačini

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več