14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Gospodarji pihal: Božični koncert Pihalnega orkestra Šentjur

Pihalni orkester Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika vsako leto na državni praznik na dan samostojnosti in enotnostni pripravi Božično-novoletni koncert. Športna dvorana Hruševec Šentjur tokrat le ni bila tako polna, kot pomnimo iz prejšnjih koncertov. Desno in levo od odra je ostalo vsaj še 400 prostih sedišč, po oceni pa je bilo še vedno okoli 1000 poslušalcev. Kaj je botrovalo letošnjemu slabšemu obisku, se lahko le sprašujemo, mogoče zimski deževni dan, gospodarska kriza in dokaj draga vstopnica – 10 EUR ali mogoče kaj drugega.  Koncert je tokrat povezoval Miha Alujevič. Slavnostni govor ob državnem prazniku pa je imel tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki se je tokrat izognil resnim političnim temam in ostal le pri čestitkah. Šentjurski pihalci so v goste povabili tudi trobentača Urbana Kolarja, ki je navdušil nad solističnim vložkom ene zaigrane skladbe. Osrednji gost koncerta je bil ansambel Unikat, ki je bil prava popestritev. Skupaj s pihalci so zaigrali tudi njihovo skladbo Božična noč. Koncert Pihalnega orkestra Šentjur v kombinaciji z Alujevičem pa ne bi bil pravi, če jim tudi tokrat ne bi zmanjkalo elektrike, kot se je že zgodilo temu tandemu poleti na prazniku za dan državnosti.
Marsikdo v dvorani se je spraševal, kaj pomenijo odlomki galopa konjenic iz filma Lord of the rigns (Gospodar prstanov) ob eni zaigrani koračnici. Če bi hoteli biti organizatorji aktualni, bi raje predvajali kar cel zadnji del in s tem prehiteli novoletni TV spored.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več