0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Dobje, 25. 10. 2023 – V sredo je v občini Dobje potekala seja delovne skupine za projekt “Gradnja pešpoti v Dobju.” Sejo je otvoril župan Franc Leskovšek, kjer so udeleženci razpravljali o projektu, ki si prizadeva za izboljšanje dostopnosti in varnosti v občini ter omogočanje varne hoje in kolesarjenja za prebivalce.

Na seji so bile sprejete pomembne odločitve:

  • imenovanje predsednika odbora, kjer sta bila izbrana Janez Leskovšek za predsednika in David Kravina za namestnika. Za komuniciranje z javnostjo je bila izbrana Suzana Guček.
  • Obravnava projekta “Gradnja pešpoti v Dobju,” vključno s terenskim ogledom nevarnih odsekov ceste. Predstavnike Direkcije za ceste in ARSO bo občina povabila, da ocenijo možnosti in omejitve projekta.

Na seji je bil izpostavljen tudi poziv civilne iniciative glede podaljšanja pešpoti od začetka Jezerc do odcepa Jurklošter, ki bo upoštevan v nadaljnjih razpravah. Projekt “Gradnja pešpoti v Dobju” ima potencial za izboljšanje kakovosti življenja občanov, še posebej z večjo varnostjo in trajnostno mobilnostjo. Občina bo tesno sodelovala z Direkcijo za ceste in ARSO, da bi zagotovila uspešno izvedbo projekta. Naslednji koraki vključujejo terenski ogled nevarnih odsekov ceste in obveščanje občanov o pripravah na izgradnjo pešpoti. Občina Dobje si prizadeva za boljšo dostopnost, večjo varnost in kakovost življenja za vse svoje prebivalce. (Suzana Guček)

Sorodne novice

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Pripravili prireditev ob materinskem dnevu

Jure Godler

Guzejev pohod letos po dobjanski poti

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več