13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Grobelčanke pogumno v svet balinanja

Grobelno, 20. 7. 2022 – Balinarsko društvo (BD) Grobelno deluje 5 let. Predsednik društva Andrej Horvat s svojimi člani društva omogoča, da člani preko balinanja širijo prijateljstvo po vsej Sloveniji in sosednji Hrvaški. V društvu je 18 aktivnih članov, ostali so podporni člani. Imajo tri ekipe: moško, mešano in novoustanovljeno žensko balinarsko ekipo.

»Ko smo sodelovali na turnirju pri Sveti Ani, me je Ana Podhostnik navdušila nad žensko ligo mariborskega balinarskega kluba. Zaradi hitre organizacije nam je priskočil na pomoč Balinarski klub Hoče in nam omogočil balinanje na matičnem balinišču v Hočah. Tako sedaj igramo v mariborski ženski ligi,« pove Andreja Horvat, vodja ženske ekipe. Žensko ekipo BD Grobelno sestavljajo Kornelija Gruber, Marija Sluga, Irena Jošt, Dragica Smrečnik, Vida Bevc in Andreja Horvat.

Pomoč lokalne skupnosti

Pri delovanju jim pomagajo Občina Šentjur, Krajevna skupnost Grobelno in Občina Šmarje pri Jelšah, za kar se jim iskreno zahvaljujejo. V fazi gradnje sta še dve stezi na Grobelnem. Zato si ženska ekipa želi v naslednjem letu združiti BD Grobelno in MBK, s katerimi trenutno igrajo BK Hoče, BK Branik, BK Angel Besednjak, BK Volčina in BK Lenart. Kdor se še ni opogumil ali se želi preizkusiti v balinanju, je vljudno vabljen na balinišče Grobelno, da se preizkusi. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Prvo in drugo mesto osvojili domačini

Milenka Blažević

Balinarski turnir na Grobelnem odlično uspel

Milenka Blažević

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več