6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Igrali so se gledališče

V sredo, 7. marca je JSKD, območna izpostava Šentjur izvedla srečanje otroških gledaliških skupin. Otroške igre so se odvijale na šentjurskem in slivniškem odru. Otroci iz osnovnih šol so sovrstnikon na svoj načim predstavili lepoto dramske umetnosti. Tako so lahko gledalci videli Medeno pravljico in Žogico nogico, ki so jih pripravili učenci OŠ Franja Malgaja, plesno zgodbo Alica v čudežni deželi učencev OŠ Dobje, učenci iz OŠ Hruševec Šentjur pa so se predstavili s pravljico Sneguljčica malo drugače. Procesija se je nato selila v KD Gorica pri Slivnici ker so učenci s Ponikve zaigrali klasično Sneguljčico in 7 palčkov. Na letošnji prireditvi Igrajmo se gledališče je manjkala tudi dramska skupina iz Planine. Planinčani v tem času renovirajo šolo in nimajo ustreznih pogojev za izvedbo igre.
Gledališko ustvarjanje osnovnošolcev je spremljal strokovni spremljevalec in gledališki igralec Vojko Belšak.

Verjetno pa bo moral organizator te tradicionalne pripreditve v prihodnje razmisliti, da bo vse igre postavil na isti oder in tako zagotovil enake tehnične pogoje za vse nastopajoče.
(J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več