24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Planina pri Sevnici, 2. 10. 2020 – Vokalna skupina Il Divji je mlada skupina petih fantov, ki prihajajo iz celotne Štajerske. Spoznali so se pred desetimi leti v srednji šoli in od takrat jih druži njihova skupna pot z glasbo. Skupino so desetletje sestavljali Matija Kramberger, Aleš Perko, Lojzi Bobnar, Žiga Šraml in Florjan Rajšp, vendar je slednji letos petje obesil na klin in se posvetil družinskemu življenju. Zato je obstanek skupine Il Divji kar nekaj časa visel v zraku, saj so ostali brez prvega tenorista. Na razpis za novega pevca se je prijavilo kar 25 tenoristov in izmed dveh favoritov, ki sta prišla skozi ozko grlo avdicije, se je letos skupini pridružil tudi Klemen Rutar.

Letošnje koronsko leto pa je tudi pometlo z njihovo idejo o izjemnem, velikem koncertu, vsaj takšem, kot je bil pred leti v Dvorani Tabor, ki so jo napolnili do zadnjega sedeža. Zato so se fantje odločili, da ne bodo vrgli puške v koruzo, in so organizirali koncertno turnejo po Sloveniji. Za začetek gostujejo predvsem v krajih, v katerih živijo. Tako se je karavana petja za Šmarjem pri Jelšah in Lenartom ustavila tudi pri nas. V domačem kraju Lojzija Bobnarja – na Planini pri Sevnici. Prvotni plan, da bi koncert izvedli na planinskem gradu, so zaradi nizkih temperatur odpovedali in koncertirali v dvorani OŠ Planina pri Sevnici.

Napolnili dvorano

Ob natančnem zagotavljanju NIJZ pravil, ki veljajo, so napolnili dvorano. Planinčani so lahko uživali ob odličnem petju slovenskih, angleških in hrvaških priredb, ki jih “divji” prepevajo. V tem desetletju pa izpostavljajo svoj največji uspeh, saj so lansko leto v Hočah na največjem klapskem festivalu v Sloveniji zmagali. Prisegajo pa na številne avtorske skladbe, ob katerih že marsikdo prepeva.

Občinstvo pa so navdušili tudi na Planini pri Sevnici, saj so zadnje skladbe koncerta pričakali in prepevali kar stoje. Če ste zamudili ta odlični koncert, se boste morali tokrat peljati malo dlje – v nedeljo, 11. 10., gostujejo v Šentrupertu v Deželi kozolcev ter 16. 10. v Preddvoru. Divji so dokazali, da se kljub ukrepom, ki veljajo še vedno, lahko izvede odličen koncert in “napolnijo” dvorane po Sloveniji. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Pesem ni samo združila, je tudi prepletala

Jure Godler

Šentjurske barve branile kar tri ekipe

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

IL DIVJI v vrtincu glasbe začarali Valentinovo

Jure Godler

Dan zaljubljenih z Il Divjimi na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Kulturno iz Paridola na Planino pri Sevnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več