-2.5 C
Sentjur
25/01/2020
sentjur.net

Intervju: Nina Šentjurc – finalistka Slovenske note 2019

»To bo večer, ko se bomo skupaj zabavali ob slovenski glasbi!«

Nina Šentjurc je 18-letnica, ki prihaja iz Slivnice pri Celju in je ena od finalistk pevskega tekmovanja Slovenska nota 2019, ki letošnje leto že tretje leto zapovrstjo poteka v Hrastniku v organizaciji Mladinskega centra Hrastnik. Nina se opiše kot radovedno in delovno gospodično, ki jo poleg glasbe zanima tudi medijski svet. Kdo je Nina, kaj ji pomeni glasba in kaj želi sporočiti bralcem ter bralkam portala sentjur.net? In zakaj jo morate sokrajani priti podpret na finalni večer Slovenske note 2019, ki bo 7. septembra 2019 v Hrastniku? Spoznajte sokrajanko Nino Šentjurc v spodnjem kratkem intervjuju …

Nina Šentjurc iz Slivnice pri Celju

Nina, za vse tiste, ki te še ne poznajo – kako bi predstavila Nino Šentjurc vsem bralkam in bralcem portala sentjur.net?

Sem zelo radovedna, udeležujem se vsega, kar me vsaj malo zanima – npr. razna tekmovanja in pevski zbor … Rada imam natrpan urnik, čeprav se včasih nad njim tudi malo pritožujem. Rada delam na področju medijev, ukvarjam se z glasbo in z ličenjem, prav tako pa rada preživljam svoj prosti čas v družbi otrok. Rada si tudi ogledujem nove kraje in spoznavam nove ljudi.

Svoj pevski talent že tretje leto izpopolnjuješ pri urah petja v Vokal BK studio. Kdaj si odkrila svojo ljubezen do petja in kakšni so tvoji prvi koraki na pevski poti?

Že v osnovni šoli sem obiskovala pevski zbor in moj najljubši predmet je bil glasba. Družina in prijatelji so me vedno spodbujali, da moram več peti in se pokazati drugim. Z zborovskim petjem sem tako nadaljevala v srednji šoli in se že v drugem letniku vpisala v Vokal BK studio, ker se mi je zdela to enkratna priložnost, da se še bolj razvijem in počnem to, kar imam rada.

Poleg udejstvovanja v pevskem zboru Šolskega centra Celje nastopaš tudi na raznih lokalnih prireditvah, kjer publiko razveseliš s svojim petjem. Kaj ti pomeni nastopanje v živo? 

Nastopanje v živo je nekaj popolnoma drugačnega in enkratnega, saj imaš pet, mogoče deset minut, da publiko očaraš ter jih razveseliš. Le v živo bodo slišali tvoj pravi glas in te spoznali od blizu. 

Med drugim med svoje večje dosežke šteješ tudi nastop z Big bandom Šentjur. Kako je bilo nastopati s kultnim bendom, ki v tvoji regiji pomeni tradicionalnost in ponos sokrajanov ter sokrajank?

Zame je bil ta koncert popolnoma druga izkušnja od vseh do sedaj. Tudi publika je bila malo zahtevnejša od vseh publik, ki sem jih bila navajena, zato je v dvorani bil večji čar, ko sem z njimi zapela, to mi je bilo v veliko čast.

Poleg petja pa sta tvoji dve veliki strasti tudi umetnost ličenja (»make-up«) in medijski svet, ki vsekakor gresta z roko v roki z glasbenim svetom. Kaj ti pomeni ličenje in kaj mediji ter kako se želiš vpeti v ta dva svetova?

V medijih sem se našla šele po tem, ko sem se vpisala na Srednjo medijsko šolo v Celju. Svet vidim iz druge perspektive, »za kamero«, bi lahko rekla. Z ličenjem sem se začela ukvarjati v srednji šoli, prej nisem nikoli kazala zanimanja po tem. Ko se v neko stvar poglobim in jo začnem raziskovati, mi lahko hitro postane všeč in tako sem tudi to dvoje povezala z glasbo.

S svojo udeležbo na Slovenski noti 2019 počasi stopaš na slovensko glasbeno sceno. Kakšno je tvoje mnenje o slovenski glasbi in katere slovenske glasbene izvajalce ter izvajalke rada poslušaš?

Slovenska glasba mi je bila od nekdaj všeč, imamo res nekaj odličnih izvajalcev in izvajalk. Odraščala sem ob poslušanju izvajalcev kot so Bepop, Karmen Stavec, Foxy teens, Tanje Žagar in še mnogih drugih. Še vedno si kdaj rada zapojem katero izmed njihovih pesmi, čeprav so mi zdaj bolj pri srcu Eva Boto, Lea Sirk …

Kaj pa sporočaš vsem Šentjurčanom in Šentjurčankam – zakaj je vredno, da te pridejo podpret na Slovensko noto 2019, ki bo 7. septembra 2019 v Hrastniku?

Vesela bom vsakega obiskovalca, ki me bo prišel podpret in mi dal svoj glas. To bo večer, ko se bomo skupaj zabavali ob poslušanju slovenske glasbe, in mislim, da vam ne bo žal, če pridete. 

V prihodnosti obljubljaš poleg Slovenske note 2019 ogromno prepevanja slovenskih in tudi tujih pesmi. Kje pa se vidiš čez približno 5 let?

V bližnji prihodnosti bi se rada predstavila tudi na YouTubu in tako nekako začela svojo glasbeno pot. Rada bi pela pesmi od domačih in tujih izvajalcev. Če bi le imela priložnost, bi z njimi tudi sodelovala in mogoče izdala tudi svoj avtorski komad. 

In še nazadnje – kaj ti osebno pomeni tvoje lokalno okolje, tvoji domači kraji? 

Odraščala sem na podeželju, kjer je bil mir, imela sem nekaj prijateljev in res lepo otroštvo. Vedno sem se rada udeleževala krajevnih prireditev in še vedno se jih, vendar redkeje. Všeč mi je, ker občina Šentjur zelo podpira otroke in mlade na kulturnih ter športnih področjih in jim daje odskočno desko za naprej. Čeprav je doma res lepo, se po drugi strani zelo veselim študija v Mariboru ali Ljubljani. 

Nina Šentjurc se bo potegovala za zmago na Slovenski noti 2019 septembra v Hrastniku. Je ena od desetih finalistk, le eni pa bo uspelo zmagati in si s tem pripeti svojo prvo pesem, ki jo bo posnela v studiu ter izdala na slovenski glasbeni trg. Zmagovalko bodo določili publika v dvorani Delavskega doma Hrastnik, spletno glasovanje in strokovna komisija.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več