17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Investicije v KS Rifnik

Člani Sveta Krajevne skupnosti Šentjur – Rifnik smo 28. februarja 2012 imeli 10. Redno sejo Sveta in prvo v letošnjem koledarskem letu. Ker nimamo svojih prostorov, smo tokrat gostovali v sejni sobi pri šentjurskih gasilcih. Osrednji točki dnevnega reda sta bili obravnava Poslovnega poročila za leto 2011 in Plan investicij za leto 2012. Člani Sveta smo ugotovili, da je bilo Poslovanje KS Šentjur – Rifnik v preteklem letu uspešno in da se so se, ob pomoči občine, realizirali in zaključili naslednji projekti:

  1. Projekt »Od Rifnika do Rifnika«, v okviru katerega se je moderniziral in obnovil del cestnega odseka na Rifnik iz smeri Jakoba in se zgradilo tudi novo asfaltiralo parkirišče in obračališče za avtobuse pri t.i. Ratajevi kapeli.
  2. Moderniziral in asfaltiral se je še tudi zadnji odsek ceste na Resevno, tako da je sedaj cesta na Resevno v celoti asfaltirana. Prav tako pa je pri spomeniku na novo urejeno asfaltirano parkirišče.
  3. KS Šentjur – Rifnik je v letu 2011 skrbela še za redno vzdrževanje lokalnih cest in tudi za ustrezno zimsko službo.

Glavne investicije in aktivnosti, ki smo si jih člani Sveta zadali na prvi letošnji seji za leto 2012 pa so:

  1. Ureditev javne razsvetljave pri avtobusnem postajališču v Vodružu.
  2. Ureditev ekoloških otokov po celotni KS.
  3. Obnova in (ali) asfaltiranje naslednjih cestnih odcepov:

–        ca. 500 m ceste na Šibenik- Rifnik;
–        ca. 86 m ceste v Novi vas;
–        ca. 500 m ceste v Krajnčici  in
–       druga manjša »krpanja« cest.

V letošnjem letu bo Svet KS Šentjur – Rifnik začel tudi z intenzivnimi aktivnostmi za izgradnjo večnamenskega prostora te krajevne skupnosti pri že obstoječem igrišču v Novi vasi. Za ta namen se je na seji ustanovil tudi Odbor za izgradnjo »Večnamenskega objekta KS Šentjur – Rifnik« v sestavi: Franc Pevec (predsednik odbora) ter člani mag. Marija Vodišek, Mirko Čander, Andrej Žmahar in Darko Košak. V odbor sta bila imenovana še Gorazd Bebar, sicer tajnik KS in podžupan Robert Polnar. Odbor bo v prvem letu delovanja začel s pripravo in pridobivanjem potrebne dokumentacije za izgradnjo.

Člani KS smo sprejeli tudi sklep, da bomo aktivno sodelovali v čistilni akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, ki bo 24. marca. Poleg tega smo se člani Sveta odločili, da čim prej izpeljemo tudi postopek za formalizacijo grba KS in sicer s simbolom »rifniške zvezde«. Prav tako pa je v izdelavi in bo v kratkem začela delovati tudi spletna stran KS Šentjur – Rifnik, kjer bodo krajani lahko spremljali vse aktivnosti in dejavnosti KS. Do takrat pa lahko vse o KS Šentjur – Rifnik izveste na spletnem portalu »Facebook«.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nismo pa pozabili, da so letos že praznovali tudi Marija Vodišek, Branko Veber in tajnik Gorazd Bebar.

 

Zapisala: Aleksandra Šuster Močnik

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več