13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Vabimo vas na koncert samospevov Josipa Ipavca Jesen veje v aleji, v izvedbi sopranistke Urške Arlič Gololičič in pianista Marka Hribernika. Koncert, s katerim se začenjajo Ipavčevi kulturni dnevi, bo v nedeljo, 3. oktobra 2021, ob 19.00, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Samospevi predstavljajo najintimnejši del opusa Josipa Ipavca. Izvajali so jih širom Evrope in dandanes jih uvrščamo med najboljšo slovensko vokalno liriko iz časa fin de siècla. Sopranistka Urška Arlič Gololičič nastopa kot solistka in operna pevka. Zaposlena je v SNG Opera in balet Ljubljana. Gostuje tudi v drugih opernih hišah, sodeluje s priznanimi dirigenti ter nastopa z orkestri doma in na tujem.

Pianist in dirigent Marko Hribernik sodeluje z vsemi slovenskimi orkestri in obema nacionalnima opernima gledališčema. Je docent na oddelku za orkestrsko dirigiranje Akademije za glasbo v Ljubljani ter umetniški direktor SNG Opera in balet Ljubljana. Po trenutno veljavnih odlokih morajo imeti obiskovalci prireditve veljavno potrdilo o izpolnjevanju enega izmed pogojev PCT.

Vstop prost. Vabi kolektiv Knjižnice Šentjur

Sorodne novice

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več