-2.7 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Vabimo vas na koncert samospevov Josipa Ipavca Jesen veje v aleji, v izvedbi sopranistke Urške Arlič Gololičič in pianista Marka Hribernika. Koncert, s katerim se začenjajo Ipavčevi kulturni dnevi, bo v nedeljo, 3. oktobra 2021, ob 19.00, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Samospevi predstavljajo najintimnejši del opusa Josipa Ipavca. Izvajali so jih širom Evrope in dandanes jih uvrščamo med najboljšo slovensko vokalno liriko iz časa fin de siècla. Sopranistka Urška Arlič Gololičič nastopa kot solistka in operna pevka. Zaposlena je v SNG Opera in balet Ljubljana. Gostuje tudi v drugih opernih hišah, sodeluje s priznanimi dirigenti ter nastopa z orkestri doma in na tujem.

Pianist in dirigent Marko Hribernik sodeluje z vsemi slovenskimi orkestri in obema nacionalnima opernima gledališčema. Je docent na oddelku za orkestrsko dirigiranje Akademije za glasbo v Ljubljani ter umetniški direktor SNG Opera in balet Ljubljana. Po trenutno veljavnih odlokih morajo imeti obiskovalci prireditve veljavno potrdilo o izpolnjevanju enega izmed pogojev PCT.

Vstop prost. Vabi kolektiv Knjižnice Šentjur

Sorodne novice

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Jesen veje v aleji z Urško Arlič Goločičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Slovenija, vse najboljše za 30 let

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več