21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Ipavci in Podoglarji zapeli v šentjurski cerkvi

Šentjur, 17. 3. 2018 – Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur je eden domačih pevskih sestavov, ki imajo najdaljšo tradicijo pri nas. Zbor deluje že 72 let. Letošnje leto ga vodi mlada zborovodkinja Valentina Černe. Ipavci so v soboto pripravili svoj letni koncert v šentjurski farni cerkvi. Zbor goji tradicijo in zelo radi prepevajo Ipavčeve pesemi, čeprav smo jih na tem koncertu slišali le za odtenek. “Bogve, če se je tem narodno zavednim možem, kot so Ipavci, kdaj sanjalo, do bodo njihove skladbe tako prešerno in zaneseno zvenele v domovini,” se je spraševala voditeljica programa Polonca Jazbinšek ter omenila, da so pevci letos sodelovali tudi na otvoritvi spomenika Benjaminu Ipavcu v Gradcu.

Koncert pa je je bil že drugi sobotni nastop za Ipavce, ki so dopoldne prepevali tudi na spominski slovesnosti padlim borcem na Resevni. V goste so pevci povabili tudi znani Oktet Podoglarjev, med katerimi že dolga leta poje tudi njihov pevec Drago Horvat. Podoglarje vodi naše gore list Matevž Pušnik. Deveterica pevcev in Ipavci so pričarali čudovit večer, “ki ga bomo še dolgo pomnili,” je povedala voditeljica. Za konec pa so ob harmoniki, na katero je igral Gregor Kolar, še zaključili svoj letni koncert. (Jure Godler)

Sorodne novice

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več