6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Zagorela je sončna elektrarna

Šentjur, 9. oktober 2022 –  Šentjurčane so v soboto dopoldan prebudile gasilske sirene, saj je na strehi podjetja Energoles Bohor prišlo do požara. Požar je nastal zaradi napake na paralelnem vodu zaporedno vezanih sončni modulov. Prenapetostni odvodnik in smerna zaščita nista delovala. Prišlo je tudi do napetostnega preboja na kovinsko podkonstrukcijo sončne elektrarne. Ob nastanku nesreče se je poškodoval vzdrževalec.

Zaradi intenzivnega gorenja se sprošča velika temperatura in velika količine dima s strupenimi plini. Drugi zaposleni je začel z gašenjem ognja z ročnim gasilnikom, ni uspel pogasiti požara in je ujet v oblaku dima. Dim in posledična zastrupitev, mu preprečujeta umik iz področja požara. Na pomoč pa so Šentjurskim gasilcem prišli tudi iz sosednjih gasilskih društev, torej PGD Kalobje in PGD Slivnica.

Gasilska vaja

K sreči lahko rečemo, da je vsa zgoraj navedena situacija bila zgolj dober primer vaje, ki so jo izvedli gasilci gasilskih društev, ki so bili prisotni na vaji. Letošnja tema meseca požarne varnosti je namenjena širjenju znanja, da tudi vsakodnevne stvari in pripomočki, ki jih uporabljamo in so neposredno ali posredno povezani z električno napeljavo, lahko v danem trenutku zanetijo požar in posledično veliko katastrofo. V ta namen, so se gasilci PGD Šentjur odločili da pripravijo gasilsko operativno vajo, kamor so vključili aktualno tematiko. Gasilsko vajo spremljal tudi poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok(Tjaša Ferlež, Foto: Denis Kukovič)

Sorodne novice

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Za nastali požar je bila kriva sveča

Tjaša Ferlež

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Prosijo za pomoč – čez noč ostala brez strehe nad glavo

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več