22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Šentjur, 23. 10. 2021 – Vokalna skupina Jakobčani deluje že peto leto. Ogrodje skupine je nastalo iz moškega dela Mešanega pevskega zbora sv. Jakob, ki je po vajah zbora ostajal in zapel še kakšno “po moško”. “Začutili so posebno moč, ki se rodi, ko se prijateljsko združijo moški glasovi,”  in kmalu se je iz priložnostne zasedbe ustanovila samostojna vokalna skupina. Za vodenje skupine so zaprosili Valentino Černe, zadnja leta pa skupino vodi njen mož Luka Černe.

Jakobčani so koncert pripravili v cerkvi sv. Jurija v Šentjurju. Pred svojim nastopom so pevci odpeli tudi sveto mašo. V svoj koncertni program so uvrstili nekaj ljudskih slovenskih pesmi in napitnic. Na koncu pa so se zahvalili še ženskemu delu Mešanega pevskega zbora sv. Jakob in zborovodkinji Alji Zidar za skupno petje pri maši, Luciji Kolar za spremljavo na orglah, Gregorju Kolarju za pomoč in korepeticije, Valentini Černe za prva leta s skupino in trenutnemu zborovodju Luki Černetu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

Jakobčani osvajali z ljubezenskimi skladbami

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več