30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Jazz predstavili publiki in ribam

Gorica pri Slivnici, 11. 7. 2015 – Pomlajena zasedba Big banda Šentjur je ponovno na Ramni ob Slivniškem jezeru organizirala že tradicionalni Ramna jazz festival. Tokrat so se organizatorji odločili, da postavijo prizorišče kar na prostem, brez pokritega šotora, saj je bila vremenska napoved dobra. Da se pa občasno vremenoslovci tudi zmotijo, se je pokazalo tudi tokrat, saj je ravno po zaključku prvega dela koncerta – nastopa Big banda Šentjur – udarila ploha. S skupnimi močmi so zadnji trenutek pred uničenjem in zmočitvijo uspeli rešiti večino opreme in jo prestaviti pod kap.

Kljub temu, da so svojo članstvo precej pomladili, so bigbandovci zaigrali všečno jazz klasično glasbo. Ob ritmih jazza je uživalo okoli 200 poslušalcev. Za pevski mikrofon sta prijela Matic Plemenitaš in Nikolina Novak. Prvi je zaradi poškode prstov nekaj dni pred koncertom moral svojo kitaro za Jazz festival postaviti v kot, na kitari pa ga je nadomestil umetniški vodja in dirigent Marko Golež. Ob 21:30 pa so glasbeno ustvarjanje prepustili mladi jazzovski skupini – Jazz in the pants. Jam session, kjer bi poljubno glasbeniki prijeli za instrumente in ustvarjali po posluhu in občutku, pa se je moral zaradi že prej omenjenega naliva preseliti pod šotore bara na Ramni. Svoje “znanje inštrumenta in jazzovskih standardov pokazati publiki in ribam,” so bigbandovci zapisali v vabilu. Organizator festivala sta KD Big band Šenjur in Ramna Slivniško jezero v sodelovanju z Občino Šentjur v okviru Šentjurskega poletja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

Na Ramni rajale številne maske

ViP

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več