19 C
Šentjur pri Celju
18/05/2024
sentjur.net

Jožica Orač odprla razstavo svojih del

Ponikva, 31. 3. 2023 –  V petek zvečer je v Kulturnem domu na Ponikvi svoja vrata odprla razstava krajanke Jožice Orač. Razstava je postregla z razstavo ročnih del v raznih tehnikah. Oračeva je s svojimi ročnimi deli začela že v Osnovni šoli Blaža Kocena Ponikva. Tam je osvojila nekaj osnovnih prijemov, ki pa jih je kasneje do konca izpilila z vsemi pridobljenimi izkušnjami.

Razstavila le del izdelkov

Turistično olepševalno društvo na Ponikvi je prisluhnilo želji Oračeve in ji skupaj z veliko podporo domačih in znancev priskočilo na pomoč pri organizaciji same razstave. Na razstavi pa  je le en del vseh izdelkov, ki so se skozi leta nabrali v zbirki Jožice Orač. Razstavila je prtičke, prte, nakit, zavese in mnogih drugih izdelkov. V zahvalo predsedniku TOD Ponikva Zlatku Zevniku je izročila grb Ponikve, ki je narejen izpod njenih ustvarjalnih rok.

Razstava je na Ponikvi odprta tri dni, na ogled pa vabi vse, ki si želijo ogledat pisan nabor različnih izdelkov narejenih izpod rok Jožice Orač. Za glasbeno popestritev na dogodku so poskrbele Larisa Šibal in Ema Bormšek. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Nov začetek med obrazi, mesti in osati

ViP

Združena ustvarjalnost matere in hčere

Tjaša Ferlež

Kiparska dela Železne dobe ustvaril iz starega železa

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

Zvok klekljev je bil za moja ušesa najlepša melodija

Tjaša Ferlež

Revidirali veliko akcijo pogozdovanja na Krasu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več