3.9 C
Šentjur pri Celju
20/10/2020
sentjur.net

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 6. julij 2019 – Listanje po knjižici Šentjurskega poletja je po številu dogodkov že pripeljalo do njene polovice. Med več prireditvami, ki so se odvile minulo soboto, je bil tudi Kabaret znanega slovenskega igralca, (koncertnega) pianista, šansonjerja in režiserja Jureta Ivanušiča.

V Mariboru rojeni Ivanušič v slovenskem prostoru velja za izjemno plodovitega ustvarjalca, njegove predstave, filmi in šansoni nemalokrat posegajo po nagradah. Kot pianist je z Radetom Šerbedžijo koncertiral tudi po celotni Evropi in čez lužo, njegova monokomedija Od tišine do glasbe pa je doživela preko 400 ponovitev. Na novem prizorišču “Pod kostanji” za Kulturnim domom Gorica pri Slivnici se je predstavil s Kabaretom, kjer je v dobri uri z interpretacijo proze in poezije, avtorskih šansonov in z virtuoznimi vložki za klavirjem vidno navdušil občinstvo. Gostu se je v imenu obeh organizatorjev, JSKD OI Šentjur in goriškega kulturnega društva zahvalila predsednica slednjega Patricija Palčnik, zbrani pa so si lahko za konec privoščili še prigrizke krajevnih pekaric.

(ViP)

Sorodne novice

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več