24.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 6. julij 2019 – Listanje po knjižici Šentjurskega poletja je po številu dogodkov že pripeljalo do njene polovice. Med več prireditvami, ki so se odvile minulo soboto, je bil tudi Kabaret znanega slovenskega igralca, (koncertnega) pianista, šansonjerja in režiserja Jureta Ivanušiča.

V Mariboru rojeni Ivanušič v slovenskem prostoru velja za izjemno plodovitega ustvarjalca, njegove predstave, filmi in šansoni nemalokrat posegajo po nagradah. Kot pianist je z Radetom Šerbedžijo koncertiral tudi po celotni Evropi in čez lužo, njegova monokomedija Od tišine do glasbe pa je doživela preko 400 ponovitev. Na novem prizorišču “Pod kostanji” za Kulturnim domom Gorica pri Slivnici se je predstavil s Kabaretom, kjer je v dobri uri z interpretacijo proze in poezije, avtorskih šansonov in z virtuoznimi vložki za klavirjem vidno navdušil občinstvo. Gostu se je v imenu obeh organizatorjev, JSKD OI Šentjur in goriškega kulturnega društva zahvalila predsednica slednjega Patricija Palčnik, zbrani pa so si lahko za konec privoščili še prigrizke krajevnih pekaric.

(ViP)

Sorodne novice

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Moja razstava ilustracij

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več