1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net
OŠ Slivnica pri Celju

Kaj je upočasnilo notranjo prenovo slivniške šole?

Gorica pri Slivnici, 11. marec 2022 – Osnovna šola Slivnica pri Celju je po energetski sanaciji v začetku lanskega poletja dočakala še notranjo prenovo oz. rekonstrukcijo. Občina Šentjur je pogodbo za izvedbo del podpisala z izvajalcem del RESALTA d. o. o. iz Ljubljane, prvotno ocenjena vrednost projekta pa je bila 667.000 evrov neto.

Zaključek del je bil sprva planiran do konca leta 2021, a se gradbeni vrvež izpred šole v Gorici pri Slivnici še ni poslovil. Z občine so sporočili, da je do zamika prišlo zaradi zelo zaostrenih razmer na trgu, predvsem pri dobavnih rokih določenih materialov, za kar so bili primorani prilagoditi potek del. Dodajajo, da s koncem del trenutno pogledujejo v mesec april. Če bodo razmere na trgu vplivale tudi na ceno investicije, uradno še ni znano.

Kaj se ureja?

Šolska stavba v Gorici pri Slivnici šteje preko 55 let, novejši del nekoliko manj, in tako ne ustreza več pogojem sodobnega poučevanja. Projektno dokumentacijo za notranjo rekonstrukcijo je občina pripravila v letu 2017, a ustreznih razpisov za financiranje niso dočakali. Po zunanji obnovi se je občina odločila preko pol milijona evrov težko investicijo kriti sama.

Ključno vodilo pri rekonstrukciji je predvsem učinkovitejša raba prostora: “V vzhodnem delu objekta OŠ Slivnica pri Celju je velika neizkoriščena vhodna avla, v kateri je predvidena izvedba dodatne medetaže za zadostitev prostorskih potreb šole. Tako bo pridobljena knjižnica, dve učilnici, dva kabineta in razširjena zbornica,” sporočajo z občine in dodajajo, da bo razširjena tudi učilnica gospodinjskega pouka. V okviru investicijsko-vzdrževalnih del bodo sanirani tudi tlaki v nekaterih učilnicah. Ureditev dvojnih sanitarij in garderob pred telovadnico pa je že pod streho. (ViP)

Sorodne novice

Prvič bo v šolske klopi sedlo 190 prvošolcev

Jure Godler

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Prevorski učenci se bodo izobraževali na daljavo

ViP

Pričela se bodo dela za komunalno ureditev industrijske cone jug 3

Jure Godler

Izjava za javnost: Država zagotovila sredstva za POŠ Kalobje

Jure Godler

OŠ Slivnica pri Celju čez poletje v notranjo prenovo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več