17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Kako lahko lik Guzaja vpliva na kozjanski turizem?

V petek, 22. junija 2012 je na Prevorju na Kozjanskem potekala okrogla miza: Kako lahko lik razbojnika Guzaja prispeva k obogatitvi turistične ponudbe na Kozjanskem?
Svoje mnenje sta z navzočimi delila prof. dr. Janez Bogataj in Ivo Trošt. Povedanega je bilo veliko zanimivega, govornika sta izpostavila pozitivne primere turistične ponudbe, ki na Kozjanskem že obstajajo, kot je pohodna pot Na poti z Guzajem in urejena kozjanska domačija, vendar pa je na Kozjanskem še vedno premalo pozitivnih vzorcev, ki bi kazali, da je v turizmu moč uspeti. Več takih primerov bi opogumilo tudi ostale, ki še razmišljajo o svojem udejstvovanju. Gosta sta dodala tudi svoje ideje povezane s spominki in pripravami turističnih programov za različne ciljne skupine, kjer naj društva ali posamezniki svoje ideje realizirajo preko različnih projektov in tem naj institucije nudijo vso potrebno strokovno pomoč. Prav tako je bilo govora o povezovanju turistične ponudbe Kozjanskega s ponudbo v bližnjih termalnih središčih ter promocijo regije na sploh, saj je Kozjansko še vedno premalo prisotno v medijih in med ljudmi se žal še vedno pojavlja podoba regije izpred več deset let.
Govorniki so okroglo mizo zaključili s kratkim pogovorom o ideji etnološke razstave, ki bo urejena v prostorih Podružnične šole Prevorje ter vzpodbudnimi besedami, ki naj bi dale novega zagona vsem, ki si želijo ustvarjati v turizmu in prispevati k obogatitvi turistične ponudbe na Kozjanskem.

[youtube O3-hdo9sDGg 475 300]

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več