14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Šentjur, 19. 10. 2022 – V letošnjem supervolilnem letu so državljani odločali tako o novi sestavi državnega zbora, v nedeljo o novem predsedniku države in v mesecu novembru o novi lokalni oblasti in županih. Kot je aktualni šentjurski župan mag. Marko Diaci že napovedal, se bo za županski stolček potegoval še četrti mandat. Zato je pred začetkom štarta volilne kampanije pripravil novinarsko konferenco v občinski sejni dvorani. Predstavil je tako svojo kandidaturo, kot Županovo listo – Gibanje za občino Šentjur, ki je na prejšnjih volitvah zasedla polovico stolov občinskih svetnikov.

950 podpisov volilcev

Župan Diaci tudi tokrat nastopa kot nestrankarski kandidat s poporo volilvk in volilvcev. Na Upravni enoti Šentjur se je za njegovo podboro h kandidaturi izreklo 950 občanov, kar je nekajkrat več kot je potreboval za vložitev kandidature. Z zbiranjem podpisov, se je aktualni župan želel tudi prepričati, če še uživa zaupanje občanov, kako ocenjujejo njegovo preteklo delo in če podpirajo njegova prizadevanja v prihodnosti. “Vsi, ki prihajajo v našo občino opazijo njen velik napredek v zadnjem desetletju,” se je pohvalil župan.

Poudaril je pomembno prednost nestrankarskega delovanja, saj na lista s podporo volilvcev ne vpilva dnevna in strankarska politika. Kot prednost je poudaril tudi enakomeren razvoj celotne občine in pa dolgoročna ciljna naravnanost, saj dosedanje delo temelji na konsistentnem prizadevanju dvigovanja kvalitete življenja ter upoštevanju specifik mesta in podeželja. Cilje in vizije so že konkretizirali v Dolgoročnem razvojnem programu Občine Šentjur za obdobje 2021 – 2030.

Velik investicijski cikel

Župan Diaci svoj tretji županski mandat zaklučuje sredi velikega investicijskega cikla, kjer se izvajajo milijonski projekti iz iztekajoče se evropske finančne perspektive. Izpostavil je tudi nekatere projekte – obnovitev stare Auree za podjetniški inkubator, izgradnjo kolesarskih poti od Celja do Šmarja pri Jelšah, ureditev Industrijske cone Šentjur – jug 3. Več projektov pa je navedeno na strani Gibanja za občino Šentjur. https://www.gibanje-za-obcino-sentjur.si

Njegovi temeljni cilji so

  • enakomerno razvita občina,
  • podjetništvu in turizmu prijazna občina,
  • trajnostna in zelena občina,
  • povezana občina ter
  • ljudem prijazna in varna občina.

Župan mag. Marko Diaci in svetniška skupina Županove liste – Gibanja za Občino Šentjur so dokazali, da znajo in zmorejo. “Pridobili smo si dragocene izkušnje, ki so obenem podlaga za nadaljno trdo delo, ki ga je potrebno dokončati, obenem pa si v skaldu z interesi lokalne skupnosti postavljati nove, drzne, a uresničljive cilje,” je najavo kandidature končal župan. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

ViP

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več