11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Kazenske ovadbe tudi direktorjev Alposa?

ALPOSCeljski kriminalisti so prejšnji teden ovadili dva direktorja propadlega podjetja Alpos. Po poročanju Pop TV naj bi šlo za Staneta Flandra, direktorja podjetja Alpos metalurgija d.o.o., in Ljubomira Osovnikarja, ki je kot predsednik uprave nasledil Mirjana Bevca. Podjetje Gorenje GTI je leta 2011 naročilo izdelavo cevi in Alposu dobavilo 500 ton materiala. V Alposu pa naj bi cevi izdelali in jih prodali drugim kupcem. Zato so celjski kriminalisti ovadili alpoška direktorja. V ovadbi piše, da so si prilastili material in izdelke prodali kot svoje. S tem sta nezakonito omogočila za 400.000 EUR zaslužka. Tako je Gorenje GTI ostalo brez izdelkov, materiala in zaslužka. »Gre za dve kaznivi dejanji za zatajitev samega blaga in prodajo tega blaga kot svoja, kjer so ponaredili poslovne listine in blago prikazali kot njihovo,« je povedal Aleš Slapnik s Policijske uprave Celje za 24ur.com.

Propad šentjurskega giganta je potekal razmeroma tiho, kjub 285 mil EUR vrednim terjatvam. Za to pa še zaenkrat ni odgovarjal še nihče. Je ta kriminalistična ovadba le vrh ledene gore? (J. G.)

 

Sorodne novice

Alpos na javni dražbi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več