29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Kea sedaj tudi na Ponikvi

Ponikva, 6. 12. 2014 – Prvi od treh dobrih mož, Miklavž, je Ponkovljanom prinesel prav posebno darilo, ki ga bodo lahko uporabljali dolga leta. Svoja vrata je namreč odprla nova poslovalnica družinskega podjetja Kea d. o. o. Z otvoritvijo nove trgovine je naša občina bogatejša za sedem novih delovnih mest. Družinsko podjetje Kea d. o. o. vodi Boštjan Kukovičič. Trenutno v 23 poslovalnicah zapolujejo 210 ljudi, kar je v teh časih izjemno spodbudno. V dvajsetih letih je podjetje zraslo iz 48 kvadratnih metrov velike trgovinice z dvema zaposlenima na pomembno trgovsko verigo, ki ima svoje poslovalnice po celotni štajerski in savinjski regiji. Še vedno pa ohranjajo tradicijo kupcem prijaznih trgovin, kjer vam kupljeno blago tudi odnesejo v vaš avtomobil.

Otvoritve, na kateri so se prvi kupci lahko brezplačno okrepčali s čevapčiči in kuhanim vinom ter posladkali s torto velikanko, se je udeležilo tudi nekaj vidnih predstavnikov lokalnih oblasti in gospodarstva. Župan mag. Marko Diaci je povedal, da je to za kraj in krajane velika pridobitev, pohvalil pa je tudi podjetje, saj drži tradicijo manjših in kupcem bolj prijaznih trgovin. Novo pridobitev je pozdravil tudi novoizvoljeni predsednik sveta krajevne skupnosti Ponikva Igor Dosedla, objekt pa je pred rezanjem traku blagoslovil lokalni župnik mag. Alojz Kačičnik. Seveda pa v podjetju Kea niso pozabili na otroke in so ob tej priložnosti šolskemu skladu podarili bon v vrednosti 1.000 evrov.

Ob otvoritvi je Boštjan Kukovičič zbrane nagovoril: “Krajani Ponikve so večkrat izrazili željo, da pogrešajo trgovsko ponudbo v bližini svojih domov. Prisluhnili smo tem željam in danes smo ponosni in veseli, da vas lahko povabimo v prenovljeno trgovino. V zadnjih mesecih smo v prenovo vložili ogromno truda, dela in sredstev.” Po uradnem delu je mikrofone in oder prevzel ansambel Simona Gajška, ki je dodobra ogrel premražene obiskovalce. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Uradno prevzeli novo gasilsko vozilo

Jure Godler

Srebrnih 25 let duhovništva Alojza Kačičnika

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več