11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Šentjur, 26. 1. 2023 – Občina Šentjur namenja veliko truda in finančnih sredstev, da se obnovijo objekti za varstvo in vzgojo otrok. V naši občini imamo kar 10 šolskih stavb (šest matičnih osnovnih šol in 4 podružnice) ter enajst enot Vrtca Šentjur. K projektu energetske sanacije OŠ Hruševec Šentjur se bodo novih in večjih prostorov razveselili tudi malčki iz enote Planina. Enota vrtca na Planini pri Sevnici je bila s pomočjo uspešno pridobljenih evropskih sredstev iz kohezijskega sklada energetsko sanirana v letih 2015–2016. Glede na povečan vpis v to enoto se je pojavila potreba po širitvi. Vrtec na Planini obiskuje 57 otrok, od teh je 33 otrok v zgradbi vrtca, 24 pa v prostorih OŠ Planina pri Sevnici.

Kaj obsega investicija?

Osnovni namen investicije je dograditev in preureditev prostorov zaradi pomanjkanja prostorov obstoječega Vrtca Planina pri Sevnici s prizidavo za ureditev dveh dodatnih oddelkov vrtca z vsemi potrebnimi spremljevalnimi programi (pisarna za osebje, garderobe za osebje, stranišče za osebje, prostorov za čistila, stranišče za invalide, shramba za zunanja igrala) in kuhinjo. Prizidavi k obstoječemu objektu se bosta nahajali na jugozahodnem in severozahodnem delu obstoječe stavbe.

Obstoječe enote bodo obnovljene in funkcionalno ter vizualno poenotene z novozgrajenimi prostori. Na severni strani obstoječega vrtca bodo rekonstruirani spremljevalni prostori. Preurejen bo tudi skupen hodnik z garderobami. Kotlovnica bo v skladu z načrtom požarne varnosti sanirana. V okviru projekta je predvidena še rekonstrukcija dovoznih poti do objekta in njegova neposredna okolica. Predvidenih je 8 parkirnih mest, od tega je eno parkirno mesto namenjeno gibalno oviranim osebam. Predviden je nov prostor za dostavo. Obstoječa cesta bo razširjena, urejena bosta način odvajanja meteorne vode s cestišča in asfaltnih površin ob objektu.

Podpis pogodbe

Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci je z izvajalcem podjetjem Lesnina MG Oprema, ki ga je zastopal komercialni direktor Matija Čepon, podpisal pogodbo. Vrednost pogodbenih del znaša dobrih 1,326 milijona evrov, brez DDV. Izvajalec bo z deli začel po podpisu pogodbe, zaključek vseh del je predviden v avgustu 2023. Tokrat pa bo občina zaradi pomanjkanja primernih razpisov sredstva za dograditev vrčevske enote Planina v celoti namenila iz proračuna.

“Odločili smo se, da bomo Vrtec na Planini razširili in s tem pridobili dva dodatna oddelka, ki bosta zadostovala standardom in normativom, ki so v naši državi na zelo visokih nivojih. Z investicijo bomo uredili tudi razdeljevalno kuhinjo in ostale spremljevalne prostore,” je povedal župan mag. Diaci.

“Enota Vrtca Šentjur na Planini pri Sevnici je naša oddaljena enota. Ko smo staršem predlagali, ko niso bili njihovi otroci sprejeti v vrtec, da jih vpišejo v Šentjur ali Hruševec, pa so se v glavnem odločili, da tja otrok ne vpišejo in bodo skrbeli za njih doma. Nekaj otrok iz naše občine je bilo vključenih tudi v Vrtec Dobje,” je povedala ravnateljica vrtca Elizabeta Jelen. “Po končani investiciji bomo izpraznili prostor v OŠ Planina pri Sevnici, kjer smo z oddelkom gostovali z 24 otroki. Ti otroci bodo po širitvi lahko hodili v novi vrtec, dodatno pa bomo lahko v varstvo vpisali še okoli 12 otrok – odvisno od njihove starosti,” je še dodala ravnateljica. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dojenček na obisku v vrtcu

Jure Godler

Tralala hopsasa pustne smo šeme

Jure Godler

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Vrtec Šentjur vabi k vpisu predšolskih otrok

Jure Godler

Pohod z lučkami

Jure Godler

Vrtčevski pisani oktober v enoti Pešnica

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več