6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Kneippov park odprt

V Domu starejših Šentjur so se odzvali na razpis Regionalne razvojne agencije in bili uspešni na razpisu od Pohorja do Bohorja. Skupaj s tremi partnerji: z Občino Šentjur, Gostiščem Smogavc Zreče in Društvom kmetic Zarja Slovenske Konjice so pridobili evropska sredstva, s katerimi bodo uredili Kneippov park, ki bo namenjen tudi ostalim obiskovalcem in ne zgolj domskim stanovalcem. »Zavedamo se, da je zdravje dinamičen proces telesnega, duševnega in duhovnega dobrega počutja, brez motenj v delovanju organizma, med ljudmi in v okolju, v katerem posameznik nenehno išče ravnotežje ter tako optimizira svoje dobro počutje. Zdravje ohranjamo tako, da pazimo na ravnovesje med počitkom, gibanjem in zmernim uživanjem preproste hrane,« nam je zaupala direktorica Doma starejših Vesna V. Razboršek.

Na otvoritvi te nove investicije so nekateri varovanci doma tudi preizkusili novo pridobitev. Hoja po mrzli vodi, kamenčkih, lesenih ostružkih in še nato izpiranje v dveh kadeh naj bi po Kneippu pomenilo terapevtsko metodo. Prav tako bo park odličen kotiček za druženje varovancev doma ter ostalih, saj bo odprt tudi za ostale obiskovalce. Zapel je tudi zbor varovancev, na harmoniko pa sta zaigrala dva mlada muzikanta. Procesija se je zaradi vročine pomaknila v varno senčno zavetje doma, kjer so bili obiskovalci postreženi z ledeno kavo in sokom. (J. G.)

Sorodne novice

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Odobrena sredstva za izgradnjo CIDO Šentjur

Jure Godler

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več