10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Ko praznuje Gospa

Gospa, se je prijelo ime stare šole na Blagovni, ki je v petek obhajala visoki jubilej 110 let. Že ob polnjenju šolske telovadnice so se vrtele fotografije šole, nekoč, danes in celo jutri. Idejni koncept šole je narisal, predsednik KS Blagovna Anže Rezar, ki pa je bil, poleg vodje podružnice šole Alenke Gradišnik eden izmed slavnostnih govornikov.
Slavnostni program so v celoti izvajali otroci, ki obiskujejo POŠ Blagovna. Program pa sta povezovali Maja Kovačič iz 4. razdreda in srednješolka Larisa Sevšek, ki je blagovške klopi gulila pred nekaj leti. Na slavnostni  predstavi so nastopili še nekdanji učenci – tenorist Primož Hladnik, pevka Eva Šolinc, komik in ornitolog Tomaž Koštomaj … Nastopajoče pa so napovedovali tudi starši učencev. Zapel je tudo Otroški pevski zbor, zaplesali so mladi folkloristi, ter učenci v balet-zumba ritmih. Veliko pozornosti so pritegnili tudi rockerji U3 (jutri), pri katerih tolče po bobnih Miha Gradišnik.

Na prireditvi pa so izobesili tudi novo šolsko zastavo, ki jo je narisala Petra Artnak.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več