17 C
Šentjur pri Celju
12/08/2020
sentjur.net

Ko praznujeta vrtec in šola

Ponikva, 17. 5. 2018 – V lepem sončnem popoldnevu se je pred vrtcem in osnovno šolo zbala množica ljudi, ki so skupaj praznovali že kar 10. obletnico vrtca in šole na Ponikvi.  V ta namen sta šola in vrtec priredila dan odprtih vrat, ki je privabil mnoge obiskovalce. Na začetku je zbrane pozdravila ravnateljica šole Andreja Ocvirk, ki je v svojem nagovoru povedala: »… kadar praznuje otrok, je doma še posebej praznično, zato je prav, da je praznično tudi danes, ko praznujeta vrtec in šola že svoj deseti rojstni dan …« Ravnateljica je kasneje besedo predala ravnateljici Vrtca Šentjur Elizabeti Jelen, ki je dodala, da so v vrtcu veseli in hvaležni, da jim starši zaupajo in sodelujejo skupaj z njimi. Za konec se je zahvalila vzgojiteljem, ker svoje delo vestno in zanesljivo opravljajo.

V kratkem kulturnem programu so sodelovali tako predšolski otroci kot tudi osnovnošolci. Otroci iz vrtca so kasneje ob spremljavi kitare in cajana zapeli pesmico Vrtcu za rojstni dan. Nastopili so osnovnošolci, ki so sami pripravili točke v počastitev šole in vrtca. Predstavil se nam je tudi zbor, ki ga vodi ravnateljica Andreja Ocvirk, na klavirju pa jih je spremljal Marko Golež. Danes pa je bil tudi poseben dan, saj so v šoli otvorili tako imenovano Mladinsko sobo, ki bo namenjena osnovnošolcem za preživljanje časa v šoli pred ali po pouku. Otroci so sobo že dlje časa nestrpno pričakovali, zato je bilo veselje ob današnji otvoritvi toliko večje.

Po končani kulturni prireditvi sta vrtec in šola pripravila delavnice, kamor so se lahko vključili vsi obiskovalci. Vrtec je na igrišču izvedel delavnice in eksperimente v povezavi s prometom, čutili, z vodo in želiščnim vrtom. Vsi obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi razstavo otroških likovnih del ter sodelovanja vrtca z okoljem. Enako kot vrtec je tudi šola pripravila dejavnosti, kamor so bili povabljeni vsi obiskovalci, da se aktivno vključijo. Otroci so skupaj z učitelji pripravili delavnice, povezane z glasbo, okoljem, naravo, gospodinjstvom in športom. Za konec so se otroci in starši pomerili še v igranju odbojke v šolski telovadnici. Pestremu popoldanskemu dogajanju na Ponikvi je piko na i dodala še pevka Ditka, ki je s svojimi pesmimi pričarala lep in glasbeno obarvan zaključek prazničnega  dne. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež

Abraham prvošolcev generacije 1969

Jure Godler

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

OŠ Franja Malgaja Šentjur: Štiri obletnice in proslava

Jure Godler

Tradicionalni slovenski zajtrk: Čebelice, moje prijateljice…

Jure Godler

Na Ponikvi je dišalo po jabolčnih dobrotah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več