20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

Požar! Ko se črn scenarij uresniči

Šentjur, 16. 6. 2013 – Ko se je šentjurska gasilska ekipa vračala iz vaje, ki se je odvijala na prostorih starega Alposa, kjer je bilo zbranih okoli 500 gasilcev, so izkušeni gasilci opazili gost dim iz industrijskega dela podjetja Energoles Bohor d. o. o.. Ti so se ustavili in ugotovili, da ne gre zgolj za dim iz dimnika, ampak da gori zares. V nekaj minutah so na pomoč poklicali gasilce južnega dela občine, šentjurska ekipa pa je zaradi zaprtega železniškega prehoda za svojo pot potrebovala veliko dlje kot ponavadi, saj so se v industrijski del morali peljati v Vrbno, od tam v Hruševec in šele nato na končni cilj. V gašenju je sodelovalo večje število gasilcev, ki so požrtvovalno in izkušeno pogasili požar, ki so ga k sreči še pravi čas sanirali. Zagorelo je v silosu, kjer je že pripravljen material za peletiranje. Zaradi visokih temperatur je bila tudi nevarnost eksplozije.

Gasilci Kalobja, Šentjurja, Prožinske vasi, Lokarij in drugi so požar učinkovito sanirali, peščica radovednežev pa je občudovala naše pogumne fante, kako so ob tem tudi tvegali svoja življenja. “Zagorelo je zaradi samovžiga, požar pa je gasilo kar 56 gasilcev. Po prvih informacijah je nastalo za kar 150 tisoč evrov škode,” je povedala predstavnica celjske policije, Milena Trbulin. (J. G.)

Sorodne novice

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Prosijo za pomoč – čez noč ostala brez strehe nad glavo

Tjaša Ferlež

Zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Razborju

Jure Godler

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Tjaša Ferlež

Zagorela je sončna elektrarna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več