22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Ko zboruje največje šentjursko društvo

V torek, 20 marca, so v Hotelu Žonta zborovali šentjurski upokojenci. Sam začetek zbora je predsednik Stanislav Zupanc začel z žalostno novico, da je umrl Ivo Bakija, dolgoletni član DU in predsednik komisije za šport pri društvu. Po minuti molka so začeli s kar trinajst točkami dolgim dnevnim redom. Predsednik je svoja poročila podal ekspresno hitro. Društvo upokojencev je na zadnji dan leta 2011 štelo 1.093 članov, od tega 709 žensk in 384 moških. V letu 2011 je umrlo 28, izstopilo 27, na novo pa se včlanilo 72 članov. Danes društvo šteje 1.120 članov in so največje društvo v Pokrajinski zvezi Celje.

Številne sekcije

Komisija za šport in rekreacijo ima šahovsko, balinarsko, pohodniško, ribiško, gobarsko sekcijo in sekcijo za družabne igre. Socialno-zdravstvena komisija ima sekcijo za telovadbo, za sprehode in sekcijo za pomoč pri delu. Delujejo še komisija za izletništvo in prireditve, komisija za kulturo in izobraževanje, kjer deluje dramska sekcija, in pevski zbor, ki se je sam izključil iz društva, literarna sekcija, sekcija za ples in za ročna dela. Imajo celo stanovanjsko komisijo.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več