18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Kocenova sobota na Ponikvi

Ponikva, 18. 3. 2023 – Tudi letos so na Ponikvi skupaj v sodelovanju s Turistično olepševalnim društvom Ponikva, z domačo osnovno šolo in z Društvom učiteljev geografije Slovenije (DUGS) organizirali Kocenovo soboto. Šola vsako leto z učenci izvede naravoslovni dan, TOD Ponikva organizira pohod, DUGS pa pripravi in izvede strokovno predavanje ter posvet.

Tekom popoldneva so se pohodniki zbrali pred Osnovno šolo Blaža Kocena Ponikva in se podali na pohod. V spomin na rojaka Blaža Kocena so tudi letos pripravili vodeni pohod po Ponikvi in njeni okolici. Po uvodnem pozdravu in predstavitvi poti je sledil pohod po »Kraško-vodni učni poti dr. Stanka Buserja«.

Od šole so krenili proti cerkvi sv. Ožbalta, nato proti perišču in rastišču zaščitene velikonočnice. Pot so nadaljevali do kraškega ponora in se povzpeli do rojstne hiše dr. Stanka Buserja ter se preko vrha griča vrnili proti izhodišču pri OŠ Blaža Kocena. Po kratki malici in odmoru je sledilo krajše predavanje o astronomiji in opazovanju neba v izvedbi Astronomskega društva Kosci. Sledilo je praktično opazovanje neba s teleskopi, ki je bilo za udeležence zelo zanimivo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler

Sončen dan, prijetna družba in čudovita narava na pohodu DU Dramlje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več