17.5 C
Šentjur pri Celju
21/07/2024
sentjur.net

Kolesarji vztrajni kljub muhastemu vremenu

Lokarje, 25. 6. 2024 – Na praznični dan. 25. junija, so člani PGD Lokarje organizirali že 18. tradicionalni kolesarski maraton »Od gasilskega doma do gasilskega doma«. Maraton je vsako leto rekreativnega značaja. Maraton ima vsako leto tri proge, ki so prilagojene vsem rekreativnim kolesarjem glede na njihove zmogljivosti. Najdaljša proga poteka mimo vseh dvanajstih gasilskih domov v občinah Šentjur in Dobje in je dolga 100 km. Kolesarska pot poteka izpred Gasilskega doma PGD Lokarje, skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo Goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, Loko pri Žusmu, Dobrino, Žegar, Prevorje, Lesično, Planino, Dobje, Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj do Gasilskega doma Lokarje.

Na srednji maraton, katerega kolesarji so se podali na 50 km dolgo progo, se je pričel ob deseti uri. Pot je vodila iz Dol skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, mimo kokošje farme, odcepa Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj v Dole. Ob isti uri so štartali tudi kolesarji, ki so se podali na krajšo pot, ki je bila dolga 33 km. Kolesarje pa je pot vodila z Lokarij od Dramelj, Dolge Gore, Ponikve in nazaj v Dole.

Obsežne priprave

Organizacija in priprave na kolesarsko prireditev so vedno bolj obsežne zaradi predpisov in zakonodaje. Od tega, da so morali organizatorji pregledati celotno progo, je več prostovoljnih gasilcev skrbelo za usmerjanje kolone kolesarjev v pravo smer. Kolono so spremljala tudi gasilska vozila. Kolesarji so se skozi svojo pot ustavili tudi pri gasilskih domovih, kjer so zanje pripravili manjšo postojanko s svežo, hladno vodo in okrepčali. Z izvedbo maratona so organizatorji zelo zadovoljni. Zahvala gre vsem gasilskim društvom, ki so sodelovala v vlogi rediteljske službe, enoti nujne medicinske pomoči in Policijski postaji Šentjur. “Prav je, da se zahvalimo sponzorjem in donatorjem, brez katerih bi bila izvedba maratona še težja. Z organizacijo maratona bomo nadaljevali tudi prihodnje leto, ki bo že devetnajsti po vrsti,” jo še dodal organizator Janko Pušnik. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V PGD Lokarje stavijo tudi na gasilska tekmovanja

Tjaša Ferlež

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Tjaša Ferlež

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton z odlično udeležbo

Jure Godler

Že četrtič na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več