31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Kolesarska steza tudi ob Slivniškem jezeru

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je danes, 15. julija, na t. i. Ramni plaži ob Slivniškem jezeru podpisal pogodbo z izvajalcem del, izbranim na javnem razpisu, s samostojnim podjetnikom Antonom Kladnikom, ki bo v prihodnjem obdobju urejal del turistično-kolesarske steze ob Slivniškem jezeru. Kot je uvodoma poudaril župan Diaci, je Slivniško jezero v dolgoročni perspektivi občine in lokalne skupnosti ter potencialnih ponudnikov prepoznavno kot destinacija, ki bi lahko pritegnila različne populacije obiskovalcev.  Jezero kot takšno že predstavlja izjemno privlačnost za ribiče, rekreativcem je okolje zelo atraktivno, a trenutno nekoliko manj dostopno, kažejo se možnosti družinskega turizma. Dolgoročna vizija razvoja potencialov, ki jih nudi Slivniško jezero, je s strani občine prepoznana, prav tako iščemo povezave z Razvojno agencijo Kozjansko in možnosti za nadaljnje projekte,« je med drugim povedal Diaci.

Podpisa pogodbe so se med drugim udeležili tudi direktorica RAK Šentjur mag. Andreja Smolej, podpredsednik KS Slivnica pri Celju Andrej Hostnik, predstavnik TD Gorica pri Slivnici Dušan Polenšek in predstavnik Ribiške družine Voglajna Janko Plahuta. Občina Šentjur se je s to investicijo prijavila na javni poziv Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja« za oddajo predlogov projektov za izvajanje Lokalne strategije v letu 2012 in bila na razpisu uspešna, saj je pridobila sofinanciranje investicije v višini 40.000 evrov.  Osnovni namen investicije je ureditev dela turistično-kolesarske ceste ob Slivniškem jezeru na odseku Zgornji Rakitovec–Tratna. Obravnavan je del ceste, ki se odcepi od križišča z javno potjo Tratna–Ribiški dom, in sicer v dolžini 600 metrov, ki so trenutno v makadamski izvedbi. Z ureditvijo obstoječe makadamske ceste z asfaltno prevleko se bo izboljšala prevoznost za kolesa. Vrednost pogodbenih del znaša 79.442,25 EUR. (vir: Občina Šentjur)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več