16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Dolga Gora, 3. 7. 2019 – Kolesarski klub Atom je organiziral že 9. rekreativni kolesarski maraton  Kolesarska orbita s klubom Atom, ki je postal v desetletju njihovega delovanja tradicionalen. Sončno vreme in ljubezen do kolesarjenja je na orbito privabilo kar enainpetdeset kolesarjev, ki so se podali na 37 km dolgo pot skozi tri občine – Šmarje pri Jelšah, Konjice in Šentjur. Prevozili so standardno krožno traso in se tako družili na kolesu v prijetnem in zdravem tekmovalnem duhu.

Skupina kolesarjev se je tako zbrala na Športnem igrišču v Dolgi Gori, kjer ima Atom svoj sedež. Iz Dolge Gore je kolesarje pot vodila po asfaltirani cesti na Sladko Goro, od tam naprej skozi Ponikvo v Loče iz Loč na sv. Jernej in nazaj v Dolgo Goro, kjer so kolesarji prevozili »ciljno ravnino«. Vsak udeleženec maratona je dobil majico kolesarskega kluba Atom, napitke in prigrizke, ki so kolesarjem omogočili dovolj energije za prečkanje ciljne ravnine, ter na koncu še malico. Po malici je sledilo žrebanje nagrad za udeležence maratona. Kot vsako leto, pa so se tudi letos kolesarji za konec posladkali še s torto ki jim jo vsako leto pripravlja lokalna mojstrica.

Letošnja torta je bila nekaj posebnega, saj je kolesarski klub Atom praznoval že svojo 10. obletnico obstoja. Pot, ki so jo prevozili kolesarji, že nekaj let ostaja nespremenjena. Organizatorji pa vsako leto poskrbijo, da je pot varna in da so na poti postavljene jasne označbe, kjer poteka maratonska pot. Kot vsako leto Atom organizira drugi vikend v oktobru rekreativni dogodek Skok na Boč. V družbi dveh kolesarskih vodnikov se z gorskimi kolesi podajo na štajerski Triglav. Atom bi se ob priliki rad zahvalim svojim sponzorjem, ki mu omogočijo izvedbo dogodkov, saj brez njih ne bi mogel ponuditi ‘nekaj več’ svojim udeležencem. (Tjaša Ferlež, Foto: KK Atom)

Sorodne novice

Že 15. kolesarski maraton

Jure Godler

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Oktoberfest že obvezen del tradicije

Tjaša Ferlež

Jože Kadenšek, mojster in kovač rime

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več