16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net
Image default

Kolumna: Kako se naučimo prepoznati svoje poslanstvo

Za eno od predavanj o zavedanju sem dobil zaprosilo, če bi lahko pripravil kaj na temo zaposlovanja. Vsebovalo je pobudo, da spregovorim s kakšnimi mislimi, energijo pisati prijave, se podati na razgovor, da imaš več možnosti za izbiro. Vprašanje je bilo, če lahko obravnavamo tudi mimiko, način komunikacije ipd.

Verjetno ste vsi že zasledili, da obstajajo posebni tečaji pisanja prošenj za delo. Obstajajo delavnice javnega nastopa, nekatere se ukvarjajo še z več podrobnostmi. So praviloma tudi opazen finančen zalogaj.

Vprašajmo se, koliko etike do nas samih je v tem, da se naučimo odigrati neko vlogo, da bomo všečni nekomu drugemu? Ali ne gre tu, na kratko rečeno, za manipuliranje? Za laž? Narediš nekaj, kar nisi. Tu je temeljni problem te družbe, saj je igranje nekoga drugega že davno sprogramirano v naše celice. To je fino tkan neopazen ples, ki ljudi praviloma posrka vase, da so celo pripravljeni delovati proti sebi.

Da je nekdo sposoben ali ni jasno predstaviti sebe, pa je v resnici precej globlji problem. Gre v teh osebnih predstavitvah res za osebno predstavitev, ali zgolj za nizanje podatkov, ki nas klasificirajo v različne predale? Z njimi si sicer povečujemo možnost, da pridemo do materiala, ampak, kaj pa vprašanje, kaj sploh delati. Kaj je sploh tisto, kar je naše poslanstvo? To je ključno vprašanje, na katerega skušajo odgovoriti mnogi. Na tem mestu pišem o zanesljivem načinu, da nam to uspe.

Predvsem je pomembno, da se posameznik začne te stvari iskreno preizpraševati. Ali želi spoznati sebe in s tem svoje življenje živeti, ali pa biti na takšni ali drugačni gospodarjevi vrvici. Za nekaj takega je treba prevzeti odgovornost zase in s sebe dosledno odvreči nevidna bremena, ki ga/jo omejujejo. Potem se odprejo obzorja v smeri, da svoje delo opravljamo povsem drugače, kot pa v okoliščinah, ko smo nekje pravzaprav na silo … Prva oseba bo tudi na dolgi rok tudi zdrava. Zdravje je tesno povezano s tem, če svoji duši dovolimo, da diha svobodno. Do njega ne pridemo z delnimi rešitvami, kot je intenzivna fizična vadba ali dieta.

Rešitev se skriva v procesu, ki se imenuje dvig zavedanja. Obstaja daljša pot, ki je samo vaša, ampak bo zelo, zelo dolga in v resnici ni vaša pot, ker boste uporabili informacije, ki ste jih od nekod privzeli kot vaše prepričanje. Obstaja kaotična pot izbire nekaj tu, nekaj tam. Torej, kar ustreza egu. Ta se bo zelo iznajdljivo branil, ko boste samo zavohali pravo rešitev in vas speljal drugam. Na voljo pa je tudi sorazmerno kratka in enostavna pot, za katero je treba usvojiti enostavno napisane knjige, ki so najmočnejše in najučinkovitejše orodje v ta namen – Učbenike za tretje tisočletje. Z njimi se naučimo živeti po preprostih načelih univerzalne resnice. V veliko podporo so tu lahko še glasniki zavedanja, ki so na lastnih izkušnjah prebrodili potoček soočenja s sabo in ki se zaradi umske navlake zdi kot široka, deroč reka.

Bogdan Rahten, glasnik zavedanja

Napisano na podlagi zbirke Učbeniki za tretje tisočletje, najmočnejšega orodja za dvig zavedanja. Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve.

P.S.

V soboto, 12. 9. 2020, vabljeni na sklop predavanj glasnikov zavedanja v Bio park Nivo Žalec.

10.45 – ZVEZDICA ZASPANKA: SRCE NAMESTO KAMNA. (Alenka Jovanovski)

V pravljico o Zvezdici Zaspanki je Frane Milčinski Ježek vključil situacije, ki jim je izpostavljen vsak posameznik. Biti zaspan oziroma ne buden, biti ločen od svojega doma, biti kriv in kaznovan, biti osamljen, hlepeti po tujem zlatu, imeti kamen namesto srca, ne imeti glavnika in ne znati zapisati besede “ljuba”. Ob pripovedovanju pravljice za vse generacije bomo raziskovali, kako kamen spremeniti nazaj v srce.

12.15 – ALI RES VEMO, KOLIKO VODE JE IDEALNO POPITI? Vsak posameznik je unikaten in tudi količina vode, ki jo potrebuje, da čisti svoje telo, se razlikuje. (Antonija Omerzu)

12.45 – UPORABA IN ZDRAVILNOST UČBENIKOV ZA TRETJE TISOČLETJE – NAJMOČNEJŠEGA ORODJA ZA DVIG ZAVEDANJA (Ana Kadilnik)

13.30 – KAKO ENOSTAVNO IN UČINKOVITO NEVTRALIZIRATI ŠKODLJIVO SEVANJE (Alenka Jovanovski in Zvezdana Koželj)

14.15 – PREDAVANJE ZDRAVILCA ZEMLJE (Aljoša Satler)

14.45 – ZAKAJ SE NE ZMOREMO POGLEDATI V ZRCALO IN KAKO TO PRESEČI (Zvezdana Koželj)

15.30 – PREDAVANJE O ZAVEDANJU: ZAKAJ SO DIETE V RESNICI NEUSPEŠNE  (Bogdan Rahten in Ana Kadilnik)

Okoli prehrane se vrti mnogo javnih in zasebnih diskusij. Na eni strani beremo o aferah z zastrupljeno hrano, na drugi strani je skoraj vsaka druga stvar označena z bio oz. eko predznakom. Posamezniki iščejo različne rešitve, »trg« pa vsake toliko prinese »odrešilno« dieto ali celo vrsto hrane.  Pri vsem skupaj je povsem prezrto tisto, kar bi ljudem resnično omogočilo, da hrana postane njihova podpora in ne zavora.

17.00  – KAKO PRAVILNO SPROSTITI JEZO (Antonija Omerzu)

*Predavanja so v okviru prireditve Ekofest. Prispevek za vstopnino gostitelju znaša 5 evrov. Prireditev bo v vsakem vremenu. Lokacija se nahaja v bližini glavne ceste Žalec-Griže in je označena s smerokazi Bio park Nivo. Naslov: Cesta na Lavo 11, 3310 Žalec.Organizator naproša obiskovalce, da imajo s sabo maske.

Sorodne novice

Razmišljanje: Martinovo letos brez martinovanja

Tjaša Ferlež

Kolumna: Ključni dejavnik ekološke preobrazbe posameznika in družbe

Bogdan Rahten

Gostujoča kolumna: Soditi, obsojati ali opazovati?

Jure Godler

Kolumna: Ali sploh znamo biti prijatelj?

Bogdan Rahten

Kolumna: Jaz sem že v redu, krivi so drugi!

Jure Godler

Kolumna: Zakaj je prevzem lastne odgovornosti naša ključna odločitev

Bogdan Rahten
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več