2.9 C
Šentjur
16/12/2019
sentjur.net

Končana 1. faza urejanja vaškega jedra na Ponikvi

Mag. Marko Diaci je predstavil podrobnosti in kronologijo izvedbe te, za Ponikvo in Občino Šentjur izjemne pridobitve, s katero »kraj, trg in občina pridobivata ne le urejeno podobo, ampak prostor, ki povezuje in združuje prebivalce, mesto druženja, prireditveno prizorišče, hkrati pa dodaja novo dimenzijo bogati kulturni in naravni dediščini Ponikve. V času izvedbe del smo naleteli še na izjemno arheološko zapuščino. Seveda pa smo se z izvedbo projekta in domišljenimi detajli poklonili slovitim rojakom, še posebej A. M. Slomšku.

Predsednik delovne komisije za pripravo Slomškovega leta, župnik s Ponikve mag. Alojzij Kačičnik pa je naštel izvedene prireditve v okviru Slomškovega leta, s katerim Občina Šentjur obeležuje 150-letnico smrti blaženega A. M. Slomška, pri čemer je ureditev vaškega jedra v Slomškovem domačem kraju svojevrstni vrhunec praznovanja, hkrati pa pridobitev, na katero bodo ponosni domačini in ki jo bodo občudovali obiskovalci ter romarji.

Finance

Celotna investicija Ureditve vaškega jedra na Ponikvi je vredna 548.315 EUR (z ddv), kar je manj, kot je bila ocenjena vrednost projekta, ki je bila 597.828 EUR. Od tega je Občina Šentjur pridobila 412.123 EUR iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi, Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja. Otvoritev obnovljenega ponkovškega trga pa bo v nedeljo, 18. novembra 2012, ob 11.15 uri, po sveti maši, pred župnijsko cerkvijo sv. Martina na Ponikvi.

Sorodne novice

V Gostišču Bohorč so odprli vrata novega objekta

Jure Godler

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Sloven’c Slovenca vabi

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež

Župan sprejel zlate maturante

ViP

Mladi Ponkovljani že v prvem dogodku presegli pričakovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več