17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Koncert mešanega pevskega zbora sv. Jakob

V soboto 14.4. 2012  ob 19:30 uri so pevci mešenage pevskega zbora sv. Jakob pod vodstvom zborovodkinje  Valentine Zidar pripravili odličen koncert ob obeležitvi 20 letnega delovanja. Za koncert so pripravili 14 pesmi različnega žanra, katere pa so ob odličnih vokalih in nekatere ob zvokih orgel prišle do izraza v cerkvi sv. Jurija Šentjur. Cerkev je bila napolnjena do zadnjega sedišča, poslušalci pa so lahko uživali v odlični glasbeni predstavitvi, v katero so pevci MePZ sv. Jakob resnično vložili veliko truda in ljubezni do glasbe.  Še posebej velik aplavz so si pevci prislužili ob skladbah, kjer so zablesteli solisti: Franc Šuster, Kristina Čater, Jan Čater, Luka Zupanc in odlična solistka Urška Pevec ter multitalentirana mlada zborovodkinja Valentina Zidar. Ob kratkem predahu se nam je MePZ  sv. Jakob predstavil s svojim podlmaldkom in nam s tem naznanil, da je veselje do petja uspešno predal mlajši generaciji in zato petje v cervici sv. Jakob nikakor ne bo ugasnilo. Na koncu glasbenega repertuarja nam je zbor pripravil presenečenje, zborovodkinja Valentina se je usedla za orgle in glasbeno spremljala dve mladi violinistki  (Evo Vrečko in Danielo Preskar) iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. Mladi violinistki sta se na koncert odlično pripravili in tako prislužili velik aplavz. Pohvale in čestitke ob odličnem glasbenem večeru so kar deževale, MePZ sv. Jakob so čestitali: MePZ Ipavci, Vokalna skupina Grič iz Dobja, ženska pevska skupina Ipavci in pevski zbor iz Kalobja. Odličen glasbeni repertuar so pevci zaključili z dalmatinskimi toni ob resnično kvalitetno odpeti pesem Ribari.
MePZ sv. Jakob je obeležil 20 letnico delovanja in ob tem dogodku so pevcem, ki dvajseto leto prepevajo pri zboru pripravili priznanja za delovanje v zboru. Od samega začetka prepevanja v zboru so si priznanja prislužili: Kirstina in Jože Čater, Mili Zupanc, Ivica Podgoršek in Silva Vengust.

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več