13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Konje žegnali že devetnajstič

Gorica pri Slivnici, 6. avgust 2017 – Na zelenico ob Športnem parku Grič je na Žegnanje konj v organizaciji Konjerejskega društva Šentjur prijezdilo lepo število konjerejcev, pripešačilo ali ”privozilo” pa se je tudi lepo število obiskovalcev.

Letos so prisostvovali tudi gostje iz Belgije, ki so že 19. žegnanje obiskali ob raziskovanju Kozjanskega. Morda zaradi napovedanega vremena je letos znatna rast števila obiskovalcev in konjerejcev na dogodku prenehala, saj je bilo letos zaznati upad tako obiskovalcev kot konjerejcev, kar, da ne bo pomote, ni zmotilo dobre volje in osrednjega ter najpomembnejšega dela tega tradicionalnega dogodka, blagoslova, ki ga je tudi letos daroval domači župnik Marko Šraml, ki se je pred molitvijo spomnil vseh preminulih članov društva in jih priporočil v misli in molitev. Predsednik društva in moderator Franc Ogrizek je v nadaljevanju napovedal tudi prvo razstavo konj hladnokrvnih pasm, ki bo letošnjega oktobra v Šentjurju. Ves čas prireditve, ki jo je vmes zmotilo tudi krajše deževje, so konjerejci obiskovalce prevažali z zapravljivčki. (Vid Palčnik, foto: Vid Palčnik, Minka Košak)

Sorodne novice

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Danijel Berden

Memorial v odbojki posvečen Simonu in Sebastjanu

Tjaša Ferlež

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Obnovili lestenec v cerkvi sv. Jakoba na Žusmu

Majda Rezec

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več