11.3 C
Šentjur pri Celju
31/10/2020
sentjur.net

Konjeniško društvo Blagovna izvedlo že 14. blagoslov konj

Primož, 2. 4. 2018 – Na velikonočni ponedeljek je pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana pri Šentjurju v organizaciji Konjeniškega društva Blagovna potekal že 14. blagoslov konj. Pred tem je v tamkajšnji cerkvi potekala sv. maša, ki jo je vodil župnik Vinko Čonč, kot leta poprej, pa so jo obogatili tudi letos člani pihalne godbe s Svetine.

Pred cerkvijo se je zbrala pisana množica ljubiteljev tovrstnih štirinožnih lepotcev, katerih so letos našteli blizu sedemdeset, tako posamezno kot z vpregami. Pred blagoslovom je navzoče v imenu KS Blagovna pozdravil Jožef Rataj, v imenu gostiteljev pa njihov predsednik Vilijem Kolar, ki se je zahvalil za obisk v tako lepem številu ter jih povabil na tovrstno druženje tudi v prihodnje. V imenu Občine Šentjur je spregovoril njen župan mag. Marko Diaci in se med drugim zahvalil organizatorju za dolgoletno vztrajno držo. Glavno dejanje je z blagoslovom opravil še župnik Čonč in se skupaj z županom Diacijem, ki je konjem razdelil kruh s soljo, sprehodil od konja do konja. Lastniki konj pa so prejeli tudi spominska darila. Po blagoslovu je sledilo družabno srečanje, za njeno popestritev in praznično vzdušje pa so z nekaj prazničnimi skladbami še dodatno poskrbeli godbeniki s Svetine. (Majda Rezec, foto: Majda Rezec in Danijel Berden)

Sorodne novice

V krščanski veri se je potrdilo 65 birmancev

Jure Godler

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Zakrament svete birme prejelo 62 otrok

Jure Godler

Sprejeli Jezusa v srce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več