-0.6 C
Sentjur
26/01/2020
sentjur.net

Konjeniško društvo Blagovna izvedlo že 14. blagoslov konj

Primož, 2. 4. 2018 – Na velikonočni ponedeljek je pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana pri Šentjurju v organizaciji Konjeniškega društva Blagovna potekal že 14. blagoslov konj. Pred tem je v tamkajšnji cerkvi potekala sv. maša, ki jo je vodil župnik Vinko Čonč, kot leta poprej, pa so jo obogatili tudi letos člani pihalne godbe s Svetine.

Pred cerkvijo se je zbrala pisana množica ljubiteljev tovrstnih štirinožnih lepotcev, katerih so letos našteli blizu sedemdeset, tako posamezno kot z vpregami. Pred blagoslovom je navzoče v imenu KS Blagovna pozdravil Jožef Rataj, v imenu gostiteljev pa njihov predsednik Vilijem Kolar, ki se je zahvalil za obisk v tako lepem številu ter jih povabil na tovrstno druženje tudi v prihodnje. V imenu Občine Šentjur je spregovoril njen župan mag. Marko Diaci in se med drugim zahvalil organizatorju za dolgoletno vztrajno držo. Glavno dejanje je z blagoslovom opravil še župnik Čonč in se skupaj z županom Diacijem, ki je konjem razdelil kruh s soljo, sprehodil od konja do konja. Lastniki konj pa so prejeli tudi spominska darila. Po blagoslovu je sledilo družabno srečanje, za njeno popestritev in praznično vzdušje pa so z nekaj prazničnimi skladbami še dodatno poskrbeli godbeniki s Svetine. (Majda Rezec, foto: Majda Rezec in Danijel Berden)

Sorodne novice

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Zakrament svete birme prejelo 62 otrok

Jure Godler

Sprejeli Jezusa v srce

Jure Godler

Že 15. blagoslov konj na Primožu

Majda Rezec

Šentjurski birmanci potrdili svojo vero

Jure Godler

Hozana pri šentjurski cerkvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več