28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Košarkarski klub Šentjur v novo sezono z novim trenerjem

Šentjur, 23. 7. 2023 – Edini šentjurski prvoligaš – Košarkarski klub Šentjur že zre v novo sezono, ki je že 23. v najvišjem slovenskem košarkarskem tekmovanju Ligi Novi KBM. Lansko sezono so naši nanizali 12 zmag in 15 porazov, vodil pa jih je trener Damjan Novaković. Pred novo košarkarsko sezono pa je klub dobil tudi novega predsednika. No vroč stol je sedel Jože Palčnik, brez katerega si šentjurske košarke že doslej ni bilo moč predstavljati. Zamenjal je dolgoletnega predsednika Dušana Debenjaka.

V štartu nove košarkarske sezone pa je mesto glavnega stratega zapustil tudi Novaković, ki je sprejel ponudbo iz Helios Sunsov iz Domžal. Vodstvo šentjurskega kluba pa je na trenerski stolček posadilo Petra Markovinoviča, ki je, zanimivo, bil trener Rogaške po tem, ko je leta 2022 Novaković odšel v Šentjur. Tokrat pa je znova po odhodu Novakovića prevzel krmilo KK Šentjur. Markovinovič je bil že vrsto let del slatinskega kluba, kjer je bil trener mlajših selekcij, pa tudi Novakovićev pomočnik. Novi trener pa je s šentjurskim klubom podpisal dvoletno pogodbo.

“Sprva bi se rad vodstvu KK Šentjur zahvalil za ponujeno priložnost. Na skupnem sestanku smo hitro prišli do dogovora in tako bom prihodnji dve leti trener košarkarjev Šentjurja. K moji odločitvi je botrovala želja po zamenjavi okolja, saj bi v KK Rogaška preživel sedemnajsto leto. Zdaj nas sprva čaka sestava prve ekipe Šentjurja, potem je želja zadržati domače mlade košarkarje, zatem ekipo okrepiti s slovenskimi košarkarji in na koncu dodati še kakšnega tujega,” je ob podpisu pogodbe s predstavnikom KK Šentjur Jožetom Palčnikom povedal Markovinovič. (Jure Godler, foto: KK Šentjur)

Sorodne novice

Šentjurska občinska uprava ima novo direktorico

Jure Godler

Do Benjaminove ulice po pločniku

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

Šentjurski gasilci podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Jure Godler

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več