-1.5 C
Šentjur pri Celju
29/11/2020
sentjur.net

Kresnice in Jakobčani na območni reviji

Podčetrtek, 12. 5. 2019 – Šentjurske vokalne skupine so se pošteno razredčile. Če smo še lansko leto na območnem srečanju, ki ga organizira JSKD OI Šentjur, poslušali kar šest vokalnih skupin iz Šentjurja, je njihovo število v letošnjem letu pošteno upadlo, saj sta začasno ali pa za stalno prekinili delovanje dve skupini – Grič in Nežice. Vokalno skupino Glasovir smo lahko poslušali na Območnem srečanju odraslih pevskih zborov v Šentjurju, saj pri njih poje že 16 pevk, kar jih bolj uvrša v zborovsko kategorijo. Prav tako pa jim po številu pevcev dihajo za ovratnik Vokalna skupina Jakobčani in Vokalna skupina Kresnice s kakšnim pevcem ali pevko manj.

Ker šentjurski JSKD tokrat zaradi premajhnega števila prijavljenih vokalnih skupin ni pripravil območnega srečanja, vendar jim je ponudil možnost, da se udeležijo srečanja na drugih območnih izpostavah JSKD. Tako so Jakobčani in Kresnice odpotovali v Podčetrtek, Vokalna skupina 7 de’ci pa se bo to soboto udeležila srečanja v Šoštanju. V Podčetrtku srečanje organizira OI Šmarje pri Jelšah, ki ga vodi David Stupica. Cerkev Marijinega vnebozetja v Olimju je gostila kar osem pisanih vokalnih zasedb, ki so prišli na območno srečanje iz Velenja, Laškega, Šentjurja in občin domače izpostave. Šentjurska predstavnika Moška vokalna skupina Jakobčani, ki jo je na reviji vodil Luka Černe, in Vokalna skupina Kresnice pod vodstvom Mojce Krevel sta svojo nalogo na območnem srečanju opravili z odliko.

Revijo “Ne čakaj na maj”, kot so jo poimenovali organizatorji, je povezovala Katja Žolgar, za strokovno oceno nastopajočih pa je poskrbel priznani zborovodja Gregor Klančič. Ta bo tiste najboljše uvrstil na regijsko srečanje vokalnih skupin. Odlična pevska predstava v Olimju je kljub uri in pol petja klicala po še.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več