9.2 C
Šentjur pri Celju
01/11/2020
sentjur.net

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Gorica pri Slivnici, 2. 4. 2018 – Vokalna skupina Kresnice je ob svoji dvajseti obletnici delovanja pripravila koncert v tamkajšnjem kulturnem domu. Smola je hotela, da se je tik pred začetkom shudovalo vreme in je naliv s točo odvrnil marsikaterega obiskovalca, ki je kanil oditi na koncert. Zato so se od doma odpravili samo tisti najbolj prepričani – in teh ni bilo tako zelo malo. Vokalna skupina Kresnice deluje pod okriljem Kulturnega društva Gorica pri Slivnici, že nekaj let pa jih vodi mlada in sposobna zborovodkinja Mojca Krevel. Dekleta so za svoj 20. koncert potegnila rdečo nit in pela pesmi – o ptica – ter srca občinstva pobožala z lahkotnim, zabavnim, pa vendarle zahtevnim repertoarjem.

Za povezovanje dogodka pa so dekleta povabila Vida Palčnika. To pa se jim je skoraj maščevalo, saj je mladi prebivalec Gorice pri Slivnici svoj tekst genialno povezal v pisma, ki so si jih dopisovali, ko so ga snubili, da bi povezoval dogodek. Vse skupaj pa je zavil v rime in obrnil na hudomušno stran, kar pa mu je več kot več odlično uspelo. Za trenutek se je celo zazdelo, da bo zasenčil slavljenke. V goste pa so Kresnice povabile tudi Vokalno skupino Jakobčani, ki jo vodi Valentina Černe. Kresnice pa so zaključile v glasbeni spremljavi ob zvokih harmonike, ki jo je igral Tadej Krevel, kontrabasa Janeza Krevla in bobnov Aneja Tanjška. Za konec pa se je vsem sodelujočim in tistim, ki Kresnicam stojijo ob strani, zahvalila še predsednica Anamarija Mastnak. Čudovit večer glasbe je na koncu celo pregnal nevihto, ki je besnela na začetku koncerta in Kresničke so ponovno zasijale. (Jure Godler)

Sorodne novice

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

Žepni koncert uličnega formata

ViP

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več