18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

KS Dramlje: Za njimi je uspešno leto

Peti zaporednedni praznik KS Dramlje so začeli z razstavo ročnih del članic in članov Društva upokojencev Dramlje v Slomškovem domu in gasilskim tekmovanjem, ki so organizirali domači gasilci.

Gasilskega tekmovanja o mokri vaji z motorko se je udeležilo kar neverjetnih 26 ekip in Šentjurja in okoliških občin, od tega je bilo kar 6 ženskih ekip. Gailsci so morali kar v najkrajšem času pripraviti motorko za delovanje in z curkom vode zbiti tarčo. Čas vaje pa je bil elektronsko merjen. Članom PGD Ponikva je pri tem celo počila cev in precej poškropila zbrane gledalce in ekipo, ki je skrbela za peko kotletov in čevapčičev. Na koncu so bili najhitrejši gasilci PGD Pirešica, ki so končali vajo kar v rekordnih 18,7 sekunde, čeprav jim je za vrat dihala tudi ekipa PGD Vitanja, ki je za njimi zaostala le 0,2 sekunde. Naši najboljši gasilci iz PGD Kalobje so dosegli čez 25,6 sekund.

Osrednja prireditev se je odvijala v šotoru, kjer so ob prazniku KS podelili priznanja v treh kategorijah društvu, posamezniku in posamezniku, ki ga predlaga OŠ Dramlje. Zbrane je v močnem vetru in z črnimi oblaki prekritem večeri nagovoril predsednik KS Dramlje Simon Štrajhar.

Če sem lani našteval projekte, ki jih moramo realizirat, se moram pohavlit, da smo jih v večini z vašo pomočjo tudi končali je slavnostni govor začel Štrajhar. Uredili smo cesto na sv. Uršulo in Slomškovo kapelo, menjali smo kritino na mrliški vežici, gramozirali nekaj cest in se priklučili Slovenski čistilni akciji. Čaka pa nas še dokončna ureditev potoka pri Ratajc, ureditev ceste pri Vodulah, ureditev dveh ekoloških otokov in modernizacija dveh cestnih odsekov je nadaljeval predsednik. Podelili so tudi priznanja, ki so jih prejeli Čebelarsko društvo Dramlje, Anita Debeljak Špes in Janja Trnovšek. Zapeli so drameljski ljudski pevci, za veselico ob hrani in jedači pa so poskrbeli člani ansambla Petka.

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več