4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

KS Šentjur – Rifnik: Priznanja in ceste

Letos je bilo vreme naklonjeno večini krajevnih praznikov in tudi Krajevna skupnost Šentjur – Rifnik ni bila izjema. Podelitve krajevnih priznanj in otvoritve ceste Šibenik – Rifnik se je udeležilo nekaj čez sto krajanov. Predsednik KS Franc Pevec je poudaril pomen investicije in pozitivne misli, v času ko vsakodnevno slišimo, kako ne bo šlo, ni denarja … Na tem projektu se je združila pobuda krajanov, krajevne skupnosti in občine.

Pomembno je k novi cesti prispeval Jože Oset, ki je pridobil od odstopne izjave lastnikov zemlje in animiral lastnike k samoprispevku. Vrednost opravljenih del je slabih 50.000 EUR, od tega so krajani zbrali 10.450 EUR, KS je dodala 15.500 EUR, Občina Šentjur pa 24.000 EUR. Letos smo v KS Rifnik izvedli še modernizacijo 130 m ceste v Novi vasi, sanirali 3 mostove na Kozarici in postavili 5 klopc po sprehajalnih poteh v Gandežu je dodal Pevec. Prisotne je pozdravil tudi podžupan Robert Polnar. Tudi podžupan je poudaril vzajemno delovanje prebivalcev in lokalnih oblasti.

Krajevna priznanja so prejeli Alojz Krajnc in MePZ Sveti Jakob. Zapel je Komorni zbor A vista iz Šentjurja, ki ga vodi Tina Pečar.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več