18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Kulturni praznik po slivniško

Gorica pri Slivnici, 7. 2. 2015 – Kulturno društvo Gorica in Ženska vokalna skupina Kresnice, ki v društvu deluje že nekaj zadnjih let, pripravlja prireditev za počastitev slovenskega praznika kulture. Tokrat pa poezijo niso posvetili našemu največjemu pesniku, temveč Franu Milčinskemu Ježku, enemu najbolj vsestranskemu umetniku 20. stoletja in prejemniku Prešernove nagrade za življenjsko delo. V njegove čevlje je stopil kar domačin Janez Palčnik, ki je prebiral njegovo iskrivo poezijo in ga skušal narečno in vizualno čimbolj upodobiti, kar mu je zelo dobro uspevalo. Palčnik je tudi predsednik sveta KS Slivnica pri Celju. Z novo vlogo Ježka se je odlično spopadel in na trenutke se je zdelo, da pred polno dvorano Kulturno gasilskega doma Gorica pri Slivnici stoji originalni Ježek, ki poje in recitira.

Vodenje in povezovanje prireditve pa je v svoje roke prevzela Nina Gradič Planko. Prireditev so poimenovali Med temo in lučjo. Za petje pa so poskrbele kar Kresničke, ki imajo tudi novo zborovodkinjo Laryso Kocherovo. Osrednji del prireditve pa je bil pogovor z domačimi pesniki in likovnimi ustvarjalci Marjano Artiček, Jušom Poberžnikom in Mišelom Žafranom. Povezovalka se je z njimi pogovarjala in jih predstavila občinstvu, prebiranje njihovih literarnih zapisov pa je prepustila kar njim samim. Organizatorji so pripravili tudi literarno-umetnostno razstavo del povabljenih domačih umetnikov. Po končani prireditvi so se nastopajoči in poslušalci zadržali še v avli, kjer so jim ponudili pecivo in čaj. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

V rokerskem vzdušju podelili priznanja kulturnikom

Jure Godler

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Zbirali sredstva za kalobške orgle

Jure Godler

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več