-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Lado Leskovar v Domu starejših Šentjur

Šentjur, 16. 6. 2016 – V Domu starejših Šentjur poskrbijo za pestro dogajanje in pester nabor prireditev in aktivnosti za stanovalce. Gostuje veliko glasbenih skupin, pevskih zborov, ljudskih pevcev, igralskih skupin in še bi lahko naštevali. Med drugim so letos nastopali ljudski pevci iz Tepanja, članice vokalne skupine Kresnice, učenci prof. Laryse Kocherove, dijaki Srednje zdravstvene šole iz Celja, varovanci Varstveno delovnega centra Šentjur s folklornim nastopom, Ljubiteljsko gledališče iz Celja in še bi lahko naštevali. Zadnji dogodek pa je bil nastop pevca zabavne glasbe Lada Leskovarja. Ljubljančan, po rodu iz Slovenske Bistrice, je najprej povedal, kako je navdušen nad našimi kraji, v kako lepem okolju stoji Dom starejših in kako prijetno se počuti med stanovalci in zaposlenimi, ki so ga tako toplo sprejeli.

Stanovalci legendarnega pevca dobro poznajo, saj je že desetletja gost številnih festivalov na domačih in tujih odrih ter televizijskih oddaj. V nastopu, ki so ga med pesmimi prepletale zanimive zgodbe iz njegovega pestrega življenja, je izžarevala predvsem ljubezen in spoštovanje do slovenskih avtorjev besedil in glasbe. Stanovalce pa je seveda najbolj očaral s svojim šarmantnim in prepoznavnim baritonom, glasom, ki nič ne nakazuje, kot pravi pevec sam, na njegovih prvih 74 let. (Barbara Jazbec)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več