4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

Lepotica odprla vrata

Epilog zaključenih del na projektu Rekonstrukcija in dozidava OŠ Planina pri Sevnici je bila slavnostna otvoritev šolske telovadnice. Telovadnica je bila zadnji projekt trifazne prenove med leti 2011 in 2014. Najprej se je v okviru tega projekta izgradilo zunanje igrišče, v celoti so prenovili šolo, zaključili pa s telovadnico, ki jo sedaj kličejo “Lepotica”. Vzdevek za telovadnico pa zagotovo drži, saj je objekt daleč najlepši v naši občini. Za telovadnico je občina namenila 1,5 milijona EUR, investicijo pa je izvedlo celjsko podjetje Remont d. d. kot najcenejši ponudnik. Občina Šentjur je na razpisih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter na razpisu Fundacije za šport pridobila sofinancerka sredstva v višini 470.045,00 EUR.

Govori

Proslavo ob slavnostni otvoritvi je domiselno zrežiral učitelj telovadbe Matej Berk, ki je prevzel tudi vlogo voditelja, kar mu je šlo odlično od rok. Seveda pa brez slavnostnih govorov ni šlo. “Temu projektu pravim triologija. Začelo se je z izgradnjo zunanjega igrišča v letu 2011, modernizirali smo OŠ Planina pri Sevnici, sedaj pa otvarjamo še telovadnico. Učenci in vodstvo imajo sedaj ustrezne pogoje za ustvarjanje programa devetletke,” je povedal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Predstavnik ministrstva Aljuš Pertinač pa ni spregovoril o tem, kakšen bo davek na Lepotico, kot ga je izval voditelj Berk. “Na ministrstvu smo veseli, da se je projekt pravočasno in uspešno zaključil, kar je v teh časih že prava redkost. Šola ni samo kraj izvajanja procesa vzgojno-izobraževalnega dela, ampak tudi kulturni, družabni in športni center kraja,” je povedal Pertinač. Spregovorila je tudi “vodja odprave”, ravnateljica Mateja Zendzianowsky: “Pravijo, da so vse dobre stvari tri, v to smo začeli verjeti lani aprila, ko so se začela dela za novo telovadnico.” Ravnateljica je zaslužnim podelila zahvale za izgradnjo Lepotice.

Domislena proslava

Po zahvalah in govorih se je začel program, ki so ga pripravili učenci šole. Ti so pod budnim očesom učitelja športa in voditelja Mateja Berka prikazali nekaj šolskih telovadnih prvin. Berk je na duhovit način prikazal tudi pasti, s katerimi se sooča pri telovadbi, kako varovati starejše, že odraščajoče učenke. Kako pri malo težjih prvinah vidi namesto učencev advokate, ki tečejo proti njim … Zelo dobro je oponašal tudi nekatere slovenske politike, kar je nekaterim gostom izbrisalo nasmeh z obraza, večina pa se je odlično nasmejala. Sam se je preizkusil tudi v petju, kar je ponovno opravil odlično. Zaplesali so tudi učenci, zapel je šolski zbor pod vodstvom Mateja Romiha. Prireditev pa se je zavlekla ze precej čez uro in pol.

Na koncu je predstavnik sindikata planinskega podjetja Asfalt Kovač d. o. o. podaril šoli še darilni bon v vrednsoti 328 EUR, ki so ga delavci zaslužili s prodajo starega železa. Po prireditvi pa so se gostje okrepčali še s planinskim golažem in sladkimi dobrotami, ki so jih napekle planinske gospodinje. (J. G.)

Sorodne novice

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler

Po dveh letih na Planini zopet zadišalo po »pršjačah«

Tjaša Ferlež

KS Planina pri Sevnici se loteva obnove križevega pota

ViP

Kaj je upočasnilo notranjo prenovo slivniške šole?

ViP

Prometna nesreča s smrtnim izidom na območju Bohorja

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: »Iz Šentjurja smo nekaj naredili«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več