23.1 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

Dobje, 21. oktober 2022 – Včeraj se je iztekel rok za vložitev kandidatur za lokalne volitve. Do zadnjega je o ponovni kandidaturi razmišljal tudi aktualni župan Občine Dobje Franc Leskovšek, ki se je naposled odločil za nov poizkus.

Leskovšek je namreč januarja nakazal namero, da se z županskega mesta poslovi in prostor prepusti mlajšim. “Na zadnji seji občinskega sveta sem bil na tem, da dam nekomu prostor, a se nihče od svetnikov ni odločil za kandidaturo. Nisem pa želel občine prepustiti nekomu brez izkušenj,” je dejal za naš portal. Njegovo kandidaturo je tudi tokrat podprla Slovenska ljudska stranka. Leskovšek dodaja, da bo na listi za občinske svetnike SLS tudi letos imela pet kandidatov; tri zdajšnje svetnike in dva novinca.

Po zadnjih podatkih ne kaže, da je za župansko mesto v Dobju kandidaturo oddal še kdo. Franc Leskovšek morda tako ponovno ne bo imel protikandidata v tej eni najmanjših slovenskih občin.

Sorodne novice

Čistilna akcija v Dobju

Tjaša Ferlež

Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata

Jure Godler

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Prva konstitutivna seje dobjanskega občinskega sveta

Jure Godler

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več