20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

Letna konferenca šentjurske SDS

zborČlani Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke (OO SDS) Šentjur so se  v petek, 31. maja 2013, zbrali na letni konferenci. Več kot 70 članov je gostil krajevni odbor na Kalobju.

Po uvodnem nagovoru predsednika OO SDS Šentjur Jožeta Koržeta so sledila poročila o delu za leto 2012. Leto 2012 je bilo za SDS zelo turbulentno. Na državni ravni so sestavili vlado v najbolj kočljivem trenutku po letu 1991, ko je Slovenija postala samostojna država, in sicer z zelo problematičnimi koalicijskimi strankami. Tako je bilo že na samem začetku jasno, da bo to vlado težko voditi. Kljub temu je Janez Janša s svojo ekipo v letu dni naredil ogromno za finančno in gospodarsko stabilizacijo Slovenije. Manj stresno je bilo delo na nivoju občinskih odborov. OO SDS Šentjur je v letu 2012, ob izvedbi predsedniških volitev, organiziral in izvedel več aktivnosti, od formalnih do družabnih srečanj in humanitarnih akcij.

Člani stranke so se sestali na več sejah Izvršilnega odbora, bili prisotni na sejah Sveta stranke in raznih posvetih. Izvedli so pohod na Boč izlet v Belo Krajino in uspešno predstavili svoj odbor na letnem taboru SDS v Lepeni. V Šentjurju so gostili podpredsednika stranke in takratnega ministra za promet in infrastrukturo, Zvoneta Černača, in bili prisotni pri obisku dr. Milana Zvera v Šentjurju. Članice SDS so pod vodstvom Jelke Godec organizirale humanitarni sejem rabljenih oblačil. Družini Gilčvirt iz Dramelj so predale bon v vrednosti 200 EUR . Dobro delo odbora se odraža tudi pri povečanju članstva v SDS v Šentjurju. Poročila so podali še predsedniki interesnih skupin Ženskega odbora, Slovenske demokratske mladine in Kluba seniorjev in seniork. Tajnik odbora, Ludvik Žafran, je podal finančno poročilo za leto 2012, ki prikazuje pozitivno finančno stanje odbora. Kot vodja svetniške skupine SDS v Občinskem svetu Občine Šentjur je Žafran poudaril konstruktivno delo svetniške skupine in zadovoljstvo, da deluje homogeno.

priznanjaJelka Godec, podpredsednica OO SDS Šentjur, je predstavila program dela za leto 2013, ki so ga člani tudi potrdili. Na konferenci so člani razpravljali tudi o trenutnem stanju v občini Šentjur in sprejeli osnovne smernice za lokalne volitve 2014. Podelili so priznanja članom za dosedanje delo v občinskem odboru in stranki. Tako so priznanja iz rok predsednika Koržeta in državnega poslanca mag. Tisla prejeli: bronasti znak SDS: Jelka Godec in Lovro Perčič ter srebrni znak SDS Ludvik Žafran. Člani PGD Kalobje so poskrbeli za prijetno druženje tudi po končanem uradnem delu konference. (SDS)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več