9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Lintvar boljši in lepši

Skupina Lintvar deluje pod okriljem Zavoda ETNO-EKO od lanske pomladi. Njeni člani so v preteklosti plesali v otroških skupinah iz Šentjurja, Slivnice in Dramelj. Lansko leto so dali poudarek krepitvi skupine. Tako so izvedli poletni tabor in dve enodnevni intenzivni delavnici. K sodelovanju so povabili strokovnjake iz Slovenske Filantropije, s katerimi so izvedli nekaj delavnic na temo krepitve skupine. JSKD Šentjur jim je omogočil izobraževanje v petju, godčevstvu in plesih. Njihova strokovna vodja je Anja Laubič iz Dramelj.
V lanskem letu so pridobili nekaj sredstev za nabavo blaga in so se odločili, da izkoristijo znanje svojih članic, ki izdelujejo spodnja krila. Strokovno je začela sodelovati z njimi Nina Gajšek, v njeni odsotnosti je prevzel občasno pomoč Bogomir Brložnik.
V lanskem letu so se predstavili v povezovalnem programu na regijskem srečanju folklornih skupin na Blagovni, na TV Celje in na državnih kmečkih igrah mladih kmetov.
V letošnjem letu imajo kar nekaj načrtov: želijo pridobiti nova folklorna oblačila in obutev ter prostor, kjer bodo te varno hranili. Načrtujejo koncert in gostovanje v tujini, gostiti želijo tudi kakšno tujo folklorno skupino. (T. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več