16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Lokalne volitve: Za podporo kandidaturi – podžupansko mesto!

Šentjur, 28. 8. 2014 – V uredništvo portala sentjur.net smo prejeli pismo o nameri za sodelovanje strank v novem mandatnem obdobju. OO SDS Šentjur, ki mu predseduje Jože Korže, pravi, da so zagovorniki odprtih demokratičnih načel in vedno pripravljeni na sodelovanje z drugimi strankami in političnimi opcijami. “Glede na naše načelo »Enotni zmagujemo« smo poslali pismo o nameri za sodelovanje na prihajajočih volitvah in po njih odborom lokalnih strank. Menimo, da je za dobrobit Občine Šentjur in za dosego najboljših rezultatov in blaginje naših občanov potrebno sodelovanje med različnimi političnimi opcijami,” je zapisal Korže. V primeru zmage kandidata SDS Lovra Perčiča na volitvah pa obljublja odborom strank, da bo njihov predstavnik zasedel mesto podžupana oziroma podžupanje.

Kako bodo na to vabilo odgovorile ostale šentjurske stranke, bomo še poročali. Zagotovo pa je to odziv na neuradne odločitve večine strank, ki so bile zastopane v občinskem svetu Šentjur, da se lokalnih volitev ne bodo udeležile z lastnimi kandidati, temveč bodo podprle aktualnega župana mag. Marka Diacija. Ali bo pismo o nameri vendarle razburkalo koalicije političnih moči na Šentjurskem, bomo poročali v naslednjih dneh. Na lokalnih volitvah, ki bodo 5. oktobra, pa bosta doslej nastopila vsaj dva županska kandidata Lovro Perčič (SDS) ter mag. Marko Diaci, ki kandidira s pomočjo podpisov. Zbrati jih mora 120, kar pa jih je neuradno, v rekordno kratkem času. Pismo o nameri lahko preberete TUKAJ. (J. G.)

Sorodne novice

Godčeva ponovno na podpredsedniškem mestu SDS

ViP

Slovenija, vse najboljše za 30 let

Tjaša Ferlež

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Jure Godler

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več