10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net
Kmetija Čadej

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Dobje, 1. 12. 2020 – Ponudniki pod okriljem Lokalne akcijske skupine (LAS) “Od Pohorja do Bohorja” so se pridružili pobudi lokalnih ponudnikov hrane in domačih izdelkov na območju LAS. “V tem nepredvidljivem in občutljivem času je lokalna, raznovrstna in kakovostna hrana, ki je na dosegu roke, še kako pomembna. Prav tako lahko med rokodelskimi in drugimi izdelki lokalnih proizvajalcev najdete idejo za praznično darilo, z nakupom pa podprete njihov obstoj in ohranjanje tradicije,” so zapisali na svoji internetni strani.

Tej pobudi so se pridružili najprej v Šentjurju v skupni ponudbi s paketom Šentjurske praznične ponudbe. (Več informacij najdete v tem prispevku) in s ponudbo lokalnih ponudnikov domačih pridelkov izdelkov za Občino Šentjur, ki so ga ponudili že v mesecu aprilu. Njihovo ponudbo so zbrali v katalogu, ki pa je seveda sezonsko pogojen. Tej akcijam LAS pa so sledili tudi v Dobju.

Dobjanski ponudniki

Poudarjajo, da je Slovenija od leta 1970, ko je bila 70 % samooskrbna, padla na 50 % samooskrbe in ta procent še vedno pada. Dejstvo je, da slovenski kmet ne more konkurirati industrijskemu načinu predelave hrane. Šele epidemija koronavirusa je pokazala, kako pomembna je za državo lokalna samooskrba. Zato je pomembno, da Slovenci podpiramo lokalne kmete, kupujemo lokalno pridelane izdelke in s tem tudi podpiramo obstoj slovenskih kmetov in rokodelcev.

V Občini Dobje so zbrali lokalne ponudnike izdelkov in pridelkov ter jih strnili v seznam. Seznam si lahko ogledate TUKAJ. Odprto pa je povabilo, da se v mrežo ponudnikov vključijo še ostali pridelovalci v Dobju. Prijave zbirajo na elektronski pošti lidija.cadej@dobje.si oz. tel. št. 03 746 60 34. K prijavimo vabimo tudi obrtnike, ki imajo izdelke za prodajo, saj bodo objavljeni seznam tudi sproti dopolnjevali. (Jure Godler)

Sorodne novice

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več