13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net
Kmetija Čadej

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Dobje, 1. 12. 2020 – Ponudniki pod okriljem Lokalne akcijske skupine (LAS) “Od Pohorja do Bohorja” so se pridružili pobudi lokalnih ponudnikov hrane in domačih izdelkov na območju LAS. “V tem nepredvidljivem in občutljivem času je lokalna, raznovrstna in kakovostna hrana, ki je na dosegu roke, še kako pomembna. Prav tako lahko med rokodelskimi in drugimi izdelki lokalnih proizvajalcev najdete idejo za praznično darilo, z nakupom pa podprete njihov obstoj in ohranjanje tradicije,” so zapisali na svoji internetni strani.

Tej pobudi so se pridružili najprej v Šentjurju v skupni ponudbi s paketom Šentjurske praznične ponudbe. (Več informacij najdete v tem prispevku) in s ponudbo lokalnih ponudnikov domačih pridelkov izdelkov za Občino Šentjur, ki so ga ponudili že v mesecu aprilu. Njihovo ponudbo so zbrali v katalogu, ki pa je seveda sezonsko pogojen. Tej akcijam LAS pa so sledili tudi v Dobju.

Dobjanski ponudniki

Poudarjajo, da je Slovenija od leta 1970, ko je bila 70 % samooskrbna, padla na 50 % samooskrbe in ta procent še vedno pada. Dejstvo je, da slovenski kmet ne more konkurirati industrijskemu načinu predelave hrane. Šele epidemija koronavirusa je pokazala, kako pomembna je za državo lokalna samooskrba. Zato je pomembno, da Slovenci podpiramo lokalne kmete, kupujemo lokalno pridelane izdelke in s tem tudi podpiramo obstoj slovenskih kmetov in rokodelcev.

V Občini Dobje so zbrali lokalne ponudnike izdelkov in pridelkov ter jih strnili v seznam. Seznam si lahko ogledate TUKAJ. Odprto pa je povabilo, da se v mrežo ponudnikov vključijo še ostali pridelovalci v Dobju. Prijave zbirajo na elektronski pošti lidija.cadej@dobje.si oz. tel. št. 03 746 60 34. K prijavimo vabimo tudi obrtnike, ki imajo izdelke za prodajo, saj bodo objavljeni seznam tudi sproti dopolnjevali. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več