-2.6 C
Sentjur
22/01/2020
sentjur.net

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Šentjur, 26.5.2019 – V nedeljo, je tako kot en dan prej, potekalo tekmovanje na nivoju gasilske zveze Šentjur, kjer so se tokrat pomerile še ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe veterank in veteranov. Od 8. Ure zjutraj pa do 12. ure se je med sabo pomerilo 37 ekip. Od tega 18 ekip članic in članov A, 13 ekip članic in članov B, ki so tekmovali v vaji z motorno brizgalno, gasilsko štafeto ter vajo razvrščanja, ter 6 ekip veterank in veteranov, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Pri članicah A  so 3. mesto dosegle PGD Loka pri Žusmu, 2. mesto PGD Ponikva in 1. mesto PGD Lokarje. Med člani A, pa so tretje mesto zasedli PGD Loka pri Žusmu, 2. mesto PGD Ponikva in 1. mesto PGD Lokarje.

V kategoriji članic B pa sta tekmovali samo dve ekipi, 2.  mesto so zasedle članice PGD Prevorje in 1. Mesto članice PGD Kalobje.  Med člani B pa so si 1. mesto priborili PGD Lokarje B1, 2 mesto PGD Loka pri Žusmu in 1. mesto PGD Dolga Gora. Pri veteranih pa so si 1. mesto priborili veterani PGD Dramlje, 2 mesto PGD Lokarje in 1. mesto PGD Slivnica. Med veterankami pa so si 1. mesto priborile veteranke PGD Šentjur ter 2. mesto PGD Loka pri Žusmu.

Zbrane gasilce na Šentjurskem stadionu je že zjutraj pozdravil župan mag. Marko Diaci in jim žaželel veliko športne sreče ter povedal da so v njegovih očeh vsi zmagovalci, saj se trudijo in vzdržujejo svoje poslanstvo, hkrati pa se večkrat izkažejo ne samo kot gasilci, ampak tudi kot marsikaj drugega. »Danes je dan da se poveselite, ampak že jutri začnite s pripravami in vajami za prihajajoče regijsko tekmovanje, ki bo meseca oktobra v Slovenskih Konjicah…,« je nekaj besedah spregovoril poveljnik gasilske zveze Šentjur Martin Cmok in jim skupaj s predsednikom GZŠ Alešem Guzejem zaželel uspešne priprave za vsa nadaljna tekmovanja. Veselja in navdušenja nad dosežki, gasilske ekipe nikakor niso mogle skriti. 

(Tjaša Ferlež) 

Sorodne novice

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Tjaša Ferlež

Zagorelo na delovnem stroju

Jure Godler

Že trinajstič do vsakega gasilskega doma

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več